Hlavní obsah

Střední proud se soulovým šmrncem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Superhvězda 80. let Annie Lennox se vrací s deskou Songs of Mass Destruction. Žádné překvapení nečekejte. Zpěvačka nabízí to, co už dělá léta a co opravdu umí - střední proud s lehkým soulovým šmrncem.

Článek

Bývalá členka Eurythmics Annie Lennox je zpěvačkou, na které se většinou shodnou kritici i průměrní posluchači. Výjimky se jistě najdou, ale minimálně s hitem No More I Love Yous nemůžete nikoho urazit.

Nová deska opět připomíná, jak suverénní je zpěvačka v práci se svým výjimečným hlasem. Její projev je jako vždy lyrický a hlas ve výškách velmi pěkně "zvoní". Samozřejmostí jsou promyšlené backgroundové vokály a dokonalé aranže.

Hlavně první čtyři tracky si asi mnohý fanda na svém mp3 přehrávači párkrát zopakuje a pokud jde o zbytek desky, je ucházející, ale tak silné melodie už nepřicházejí. Fakt, že ve sborové Sing chvíli zpívá Madonna a další slavné hostující osobnosti, je sice pěkný pro reklamu, ale hudebně to rozhodně ničemu nepomohlo. Skladba má podpořit kampaň zaměřenou na boj proti AIDS, tak doufejme, že to mělo nějaký smysl.

Annie Lennox: Songs of Mass Destruction, Sony BMG 2007

Reklama

Výběr článků

Načítám