Hlavní obsah

Stream.cz představí na podzim tři seriály

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři nové seriály uvede na podzim internetová televize Stream.cz. Navíc chystá v rámci projektu Short Stream krátké filmy a dále pořady Jídlo s.r.o., A DOST!, Gebrian vs., Fenomén či Dělníci smrti. Děti dostanou animované Pohádky z lednice, pokračování loutkového filmu Až po uši v mechu a nové ukolébavky.

Ukázka ze seriálu SemestrVideo: Stream.cz

 
Článek

„V roce 2013 jsme se rozhodli pro vlastní tvorbu. Máme ji postavenou hlavně na třech pilířích. To je seriálová tvorba, publicistika nebo infotainment a tvorba pro děti. K mému velkému překvapení roste asi nejvíc tvorba pro děti. Jsem strašně rád, že aplikace Pohádky jede jak v televizích, tak i na mobilech. Nedávno jsme k tomu přidali ještě náš hbbtv projekt a ten náš obsah v televizích v tuhle chvíli sleduje víc lidí než na mobilních telefonech, a to je pro nás strašně skvělá zpráva,“ řekl Pavel Zima, generální ředitel společnosti Seznam.cz.

„Stream zůstává věrný hodnotám, na kterých vyrostl. Pořád jdeme tou cestou diváka bavit, otevírat témata, o kterých se jinde nemluví, protože vyžadují názor nebo odvahu, a třetí věc je, že experimentujeme,“ uvedl šéfproducent Streamu Lukáš Záhoř.

Seriály i filmy nabídne divákům na podzim Stream.czVideo: Novinky

„Naše výzva Short Stream byla určena pro všechny autory scénářů. Chceme se tímto způsobem dostat k novým látkám, k novým tvůrcům. Za měsíc jsme přijali 361 scénářů a přes dvě výběrová kola jsme se dostali ke třem vítězným námětům, ze kterých vzniknou tři krátké filmy. Ty filmy, pokud se realizace povede, budou mít premiéru v lednu 2017 na Festivalu krátkých filmů Praha,“ dodal.

Foto: Ondřej Horák

Eva Josefíková v seriálu Semestr

Šestidílný Semestr je první český seriál, který se odehrává pouze na obrazovkách počítačů a mobilů. Jeho hrdinové jsou příslušníky internetové generace, která online studuje, pracuje i randí.

Amálie je studentka filmových věd, která miluje Berlín a svého kluka, který tam odjíždí na půl roku studovat. Damiánovi ale módní přitažlivost německé metropole nic neříká, stejně jako představa currywurstu, levného kebabu a hipsterů na kolech. Svůj vztah chtějí studenti udržovat jen po internetu.

Zatímco natáčení trvalo několik dnů, následná postprodukce zabrala čtvrt roku. „Nechtěli jsme rezignovat na vysokou míru autenticity ani technicky náročnou formu, při níž kamera sleduje pohyb kurzoru a jeho překlikávání mezi videohovory, textovými konverzacemi, prohlížením sociálních sítí nebo sledování videí a surfování na webu, a tím dotváří děj a částečně supluje střih. Pevně věříme, že tenhle nevšední formát, přestože, nebo právě protože se vymyká tuzemské seriálové produkci, diváky osloví a bude je bavit,“ řekl autor scénáře a režisér Adam Sedlák.

Foto: Ondřej Horák

Seriál o studentech Semestr se celý odehrává na internetu.

„Veškeré sociální profily hlavních i vedlejších postav seriálu bylo potřeba vytvořit s naprostou precizností, aby informace o nich dohledatelné byly dostatečně vypovídající a virtuální situace, ve kterých se ocitají, působily uvěřitelně. Založili jsme šedesát fiktivních profilů přátel, které zároveň musely vypadat reálně, což v praxi znamenalo vidět bezmála tisíc youtubových videí, projet stovku blogů, nasbírat informace o módě, trendech, ekonomii, Berlíně nebo řeckém huličském humoru. Troufám si tvrdit, že to byl vrchol našich životů na sociálních sítích,“ dodal producent Jakub Jíra.

Hlavní role dostali Anna Linhartová, Jan Hofman, Eva Josefíková, Jan Cina, Eva Hayek, Jaromíra Mílová a Jan Šembera.

Foto: Stream.cz

Pořad Mrazivá tajemství odhaluje šokující obsah pohádek.

Nový oddechový pořad Mrazivá tajemství (od 20. října) rozebírá s vědeckou přísností známé pohádky. Jsou vůbec vhodné pro děti? Pětice autorů zjistila šokující informace.

Na povrch vypluly chladnokrevné zločiny, ale především psychopatologické jevy a sexuální deviace známých pohádkových postav, jež byly dosud předkládány nezletilým za vzor a jejichž činy byly u příležitosti nejrůznějších státních svátků oslavovány na obrazovkách veřejnoprávních i komerčních stanic jako hrdinské.

Mrazivá tajemstvíVideo: Stream.cz

„Jako příklad uveďme Sněhurku, jejímž ústředním motivem, jak se na první pohled zdá, je žárlivost. Nicméně při bližším prozkoumání vychází najevo, že řada skutečností je vykládána naprosto nelogicky. Už samotné povídání královny se zrcadlem je s dnešními znalostmi psychologie zcela jasná diagnóza. Soužití sedmi malých mužů v nuzných podmínkách společného obydlí, přestože těží diamanty, je také silně diskutabilním stavem. A co teprve rozpor se současným právním řádem?! Cítíme jako svou morální povinnost vyvolat společenskou diskusi, zda již opravdu nenastal čas vychovávat pohádkami nepokřivené generace,“ vzkazuje jeden z autorů Mrazivých tajemství Radovan Surý.

Foto: Stream.cz

Petr Čtvrtníček

Poslední premiérou je nová řada oblíbeného sitkomu Autobazar Monte Karlo. Od 10. října se diváci dozvědí, jak podnikavec Kája Čížek v podání Petra Čtvrtníčka vyřeší blížící se krach autobazaru.

Stáčení tachometrů už v nové době nestačí k úspěchu, Kája bude muset „vytunit“ klientský servis. Pomohou mu asistentka Bublina (Lucie Polišenská) a mechanik Bóďa (Jaroslav Plesl).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám