Hlavní obsah

Strážmistr Topinka ve vlastním seriálu

Právo, vej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fiktivní městečko Protějov uprostřed Beskyd, které ožilo v české verzi britského seriálu Doktor Martin, se vrátí na obrazovku České televize. Hrdinou nového třináctidílného komediálního seriálu však už nebude stárnoucí nerudný lékař Martin Elinger v podání Miroslava Donutila, ale poněkud natvrdlý vesnický policista Topinka.

Foto: Česká televize

Robert Mikluš neboli strážmistr Topinka a Jiří Bartoška, který hraje jeho šéfa.

Článek

„Postava svérázného strážmistra byla jednou z našich nejoblíbenějších v Doktoru Martinovi, a tak nás napadlo napsat původní scénáře s detektivními zápletkami,“ vysvětluje producent Vratislav Šlajer, jak se stalo, že na základě britského seriálu Doc Martin, adaptovaného už v několika zemích, vzniká první spin off, tedy titul, který přejímá vedlejší postavu a v dalším titulu z ní vytváří hlavní.

„Pokládám za velký úspěch, že se nám podařilo vzít postavu z takto úspěšného seriálu a vymyslet pro ni zcela nový originální příběh, který se líbil i majitelům práv, britské společnosti Buffalo Pictures, a dali nám k naší práci svolení,“ doplňuje kreativní producentka Kateřina Ondřejková.

Ačkoli prostředí zůstává stejné a postava doktora Martina se v novém seriálu objeví také, žánr se změnil na vesnickou detektivku. Topinka, kterého opět hraje Robert Mikluš, v každém díle vyšetřuje nějakou záhadu, přičemž nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby rozjel pátrání ve velkém stylu. Tím však často komplikuje život svému nadřízenému v Ostravě, zkušenému šéfovi krajské kriminálky, kterého hraje Jiří Bartoška.

Seriál vzniká jako koprodukce se slovenskou RTVS, a tak se při vyšetřování mnoha případů hrdina střetne i se svým slovenským kolegou, policistou Ostrým, kterého hraje Marek Geišberg.

„V něčem jsou si podobní, ale Ostrý je o něco dospělejší a je trochu militantní. Jejich spolupráce, to je střet dvou světů,“ dodává Mikluš. Nový seriál se objeví na obrazovce České televize pravděpodobně během příštího roku.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám