Hlavní obsah

"Stouni" můžou na koncertě zbourat sovětský stadión

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z historie je známo mnoho příkladů, kdy rockeři a jejich fanoušci zdemolovali sály, hotely či jiné budovy. Rusové na to šli od lesa a koncert Rolling Stones 13. června uspořádají na stadiónu určeném k demolici. Jakékoliv škody jsou tak předem vyloučeny.

Článek

Červnový koncert britské rockové legendy Rolling Stones se odehraje na  petrohradském stadióně pojmenovaném po bolševickém vůdci Sergeji Kirovovi. Přestože se kytarista kapely Keith Richards nedávno zranil, ruští organizátoři počítají s tím, že skupina do Ruska přijede.

Po koncertu se má začít s demolicí. Ruští novináři s jistou dávkou ironie podotýkají, že samotní "Stouni" jsou větší historickou památkou než bouraný stadion - zpěvák Jagger se narodil v roce 1943. Kirovův stadion byl postaven v roce 1950 a dosud je druhým největším sportovištěm v Rusku. Nyní je využíván převážně k zápasům fotbalové ligy a oficiálně se na něj vejde 72000 diváků.

Na koncert kapely v rámci jejího současného turné The Bigger Bang ale organizátoři počítají se 60000 lidmi v publiku. Všichni petrohradští očekávají, že se koncert uskuteční i přes nedávné zranění kytaristy Richardse, který na Fidži spadl z palmy. Tento týden už byl z nemocnice propuštěn. V Rusku je na vystoupení v prodeji jen 35000 lístků. Nejlevnější přijde na 1500 rublů (asi stejně korun) a nejdražší do VIP zóny na 25000 rublů.

Téměř hned po petrohradském koncertě (16. června) zavítají "stouni" i do Brna. Předpokládá se, že příjde asi 50000 diváků. Lístky stojí od 995 korun do 2495 korun. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám