Hlavní obsah

Stereo MC’s přivezou do Prahy nové album Double Bubble

Novinky, olk

Britská kapela Stereo MC’s vystoupí poslední listopadový den v pražském klubu Roxy a představí své poslední studiové album Double Bubble. Nová deska se, stejně jako ty předchozí žánrově pohybuje na alternativním a zároveň zábavném pomezí elektroniky a trip-hopu, přičemž hlavním tahounem je opět zpěvák Rob Birch.

Článek

Skupina Stereo MC’s vznikla už v roce 1985, kdy se dali dohromady Rob Birch a Nick Hallam. V roce 1989 vydali s dalšími hudebníky a DJi první album nazvané 33-45-78 a už o rok později se dočkali úspěchu v žebříčcích v USA, především se skladbou Elevate My Mind. V tu dobu vyšlo i první EP s názvem kapely a další album Supernatural.

Záhy byla kapela vidět i na velkých pódiích. Vystoupila například před koncertem skupiny Happy Mondays.

V roce 1992 přichází zásadní album Connected s hity jako Step it up, Creation nebo Connected a s nimi i ocenění za nejlepší skupinu a nejlepší album v Brit awards.

Kromě výběrových a remixovaných alb vyšly od té doby dvě zásadní desky a to Deep Down and Dirty v roce 2001 a v roce 2005 deska Paradise. V rámci turné k těmto albům se kapela několikrát objevila i v klubech v České republice a také například na festivalu Love Planet v Táboře.

:. Britská formace Stereo MC’s

Nové album Double Boubble

Po dvouletém koncertním turné je tu nové a dlouho očekávané album nazvané Double Boubble, které vyšlo letos začátkem července.

Deska je opět velmi energickým mixem elektronické hudby a trip-hopu se skvěle zakomponovanými vokály. Mezi výrazné skladby patří například The Here & Now, City Lights, Gringo nebo hitová skladba Black Gold, ke které kapela připravila i videoklip.

Staré osvědčené hity i skladby z nového alba můžete slyšet naživo 30. listopadu v pražském klubu Roxy od 19:30. Vstupenky jsou v prodeji v běžných předprodejích nebo v den konání koncertu na místě.

Ukázky z alb Stereo MC’s můžete slyšet zde

Reklama

Výběr článků

Načítám