Hlavní obsah

StarDance začíná čačou a waltzem

Právo, Jana Perglerová

Již osmá řada zábavné taneční soutěže StarDance začíná v sobotu večer v České televizi živým přenosem od 20 hodin na ČT 1. Deset soutěžních párů se rozvlní v rytmu čači a waltzu na tanečním parketu vybudovaném v největším studiu pražských filmových ateliérů na Barrandově. Na zahajovacím večeru se připomene i sedm párů z předchozích sedmi ročníků StarDance. Deník Právo je mediálním partnerem soutěže.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poslední přípravy na vysílání další řady taneční soutěže StarDance. Na snímku Anna K & Marek Hrstka.

Článek

Deset celebrit bude soutěžit po deset sobotních večerů až do finálního 10. prosince, kdy jeden z párů převezme titul krále a královny tanečního parketu. O vítězi rozhodnou diváci svými SMS hlasy, v sále přítomná odborná porota ve složení Radek Balaš, Tatiana Drexler, Zdeněk Chlopčík a Jan Révai má pouze hlas poradní. Tuto porotu již znají diváci z předchozích ročníků. Stejní jsou i moderátoři Marek Eben a Tereza Kostková.

Vernisáž, kniha, autogramiády

Během soutěže projdou páry třemi tematickými večery. Roztančí se na česko-slovenskou popovou hudbu, rockovou muziku a na filmové melodie.

Letošní ročník StarDance nabídne rovněž doprovodné akce. Například boxer Robert Osička, který tančil loni, bude mít ve čtvrtek 13. října vernisáž svých obrazů věnovaných StarDance v pražské Galerii 9.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poslední přípravy na vysílání další řady taneční soutěže StarDance. Na snímku Ondřej Bank & Kamila Tománková.

V pondělí 17. října se v pražském knihkupectví Luxor koná křest výpravné knihy Bohuslavy Holubové a Jana Ondera nazvané StarDance… když hvězdy tančí, spojený s autogramiádou, na niž přijdou i tanečníci z minulých ročníků.

Soutěžní dvojice (celebrita/profesionál)
lyžař Ondřej Bank a Kamila Tománková
herečka Miluše Bittnerová a Michal Necpál
zpěvačka Anna K a Marek Hrstka
herečka Kristýna Leichtová a Václav Masaryk
herec Zdeněk Piškula a Veronika Lálová
herečka Jana Plodková a Michal Padevět
kuchař Emanuele Ridi a Lucie Hunčárová
mistryně světa v aerobiku Olga Šípková a Marek Dědík
fotbalista Ladislav Vízek a Eva Krejčířová
herec Roman Zach a Andrea Třeštiková

Součástí soutěže se již podruhé stane charitativní večer StarDance pro Centrum Paraple. Uskuteční se 19. listopadu, diváci mohou během něj a po jeho skončení věnovat prostřednictvím DMS peníze na pomoc lidem ochrnutým po poranění míchy. Loni se vybralo 12 miliónů korun.

Bookmakeři mají jasno

Ačkoliv diváci uvidí první taneční kroky soutěžících až v sobotu večer, bookmakeři už mají jasno, kdo vypadne, a dokonce kdo ve finále zvítězí. Podle sázkové kanceláře Chance má velkou šanci cvičitelka Olga Šípková. „Té pohyb rozhodně není cizí, takže se dá předpokládat, že právě její pohybové kreace by mohly diváky u televizních obrazovek nejvíce zaujmout,“ řekla Právu mluvčí Chance Markéta Světlíková.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jana Plodková a Michal Padevět

V závěsu za ní je u Chance na druhém místě seriálová herečka Kristýna Leichtová. Ta je přímo hvězdnou jedničkou pro sázkovou kancelář Fortuna. Jejich bookmakeři mají dobře na paměti, že u diváků vůbec nerozhoduje přesné dodržení kroků a figur tance, ale hlavně sympatie k soutěžícím. A po loňské spanilé jízdě komika Lukáše Pavláska i smysl tanečníků pro humor a recesi.

V podání Leichtové navíc nebude chybět ani sex-appeal, což je další hledisko, podle něhož diváci rozhodují, komu dát svůj hlas. Leichtová hrála, stejně jako loňská vítězka Marie Doležalová, v sitkomu Novy Comeback a nyní ji lze vidět v seriálu Ohnivý kuře na Primě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám