Hlavní obsah

StarDance se letos promění v noblesní večírek

Novinky, Klára Fischleinová

Oblíbená taneční soutěž StarDance se tentokrát vydá proti proudu času. Její šestý ročník je totiž inspirován stylem 20. a 30. let minulého století. Pozornost diváků si jistě získají také chystané novinky, které pro soutěžící znamenají zajímavou výzvu.

Další ročník soutěže StarDance začne první listopadovou sobotuVideo: Archiv České televize

 
Článek

Další ročník soutěže StarDance pozve diváky do jedinečné atmosféry první poloviny minulého století, konkrétně do elegantních 20. a 30. let. „StarDance se letos nese v duchu noblesy a elegance, která je ovšem vykoupená velkou dřinou v tanečních sálech,“ říká režisér pořadu Jan Potměšil. Tematické kostýmy bude mít pod taktovkou návrhářka Klára Nademlýnská.

Publikum v sále i diváky u televizních obrazovek čekají minimálně dvě novinky. Jednou z nich bude muzikálový večer, při němž se taneční dvojice budou muset poprvé v historii soutěže sladit nejen spolu, ale navíc ještě se skupinou několika dalších tanečníků. Společně pak vytvoří velké muzikálové číslo, v němž budou muset ukočírovat také nejrůznější rekvizity.

Roztančený konec roku

Premiérově budou páry také cvičit choreografie sestavené na známé filmové melodie, v jejichž rytmu se ponese další ze soutěžních večerů. První díl šesté řady StarDance odvysílá Česká televize v sobotu 2. listopadu od 20:00. Ještě předtím se ale divákům jednotliví soutěžící postupně představí v krátkých spotech. Jak jinak než na pozadí tematicky laděné dekorace.

Své taneční vlohy letos poodhalí například herec a hudebník Ondřej Brzobohatý, zpěvák Matěj Ruppert, modelka Taťána Kuchařová nebo herečka Anna Polívková. Roli porotců přijali tanečník a trenér Zdeněk Chlopčík, tanečnice Tatiana Drexler a herec Jan Révai. Na čtvrté židli usedne v porotě divadelní režisér a choreograf Radek Balaš. Celým pořadem diváky provedou opět Tereza Kostková a Marek Eben.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám