Hlavní obsah

Star Trek chce být dospělejší, ale erotiku nečekejte

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní tvůrci nové série Star Treku (tzv. showrunneři) Aaron Harberts a Gretchen J. Bergová prozradili serveru Entertainment Weekly, že seriál zajde trochu dál, pokud jde o „obsah pro dospělé“. Stejně ale musí zůstat „rodinným“.

Foto: Cinemart

Star Trek bude nadále přehlídkou krásných hereček, ale zůstanou oblečené, vzkazují tvůrci. (na snímku Chris Pine a Alice Eveová).

Článek

Seriál Star Trek působil vždy velice cudně. Nejenže se neodvážil ukázat sex, ale ani se v něm nesmělo mluvit sprostě.

„Každý scenárista cítí impulz začít šílet, když se dostane k seriálu pro internet, který není tak omezen pravidly, ale pak se na to podíváte a zeptáte se – jaká by byla nahota ve Star Treku? Zní to divně. A co hodně sprostých slov? Nic moc,“ uvažuje Harberts. Určitý posun ale vidí v tom, že chce psát komplikovanější, kontroverznější postavy.

Foto: Cinemart

Zoe Saldanaová ve Star Treku

Vrcholem „divočiny“ bylo zatím to, když se ve filmu Star Trek: Into Darkness ukázala Dr. Carol Marcusová v prádle. A moc daleko se to neposune ani v nové řadě.

„Neříkám, že tam nedáme nějaké násilí a trošičku i ostřejší jazyk, ale pro tvůrčí tým je důležitý odkaz seriálu, který se předává z matky na dceru, z otce na syna, z bratra na bratra. Chceme si být jisti, že neděláme seriál, který fanoušci nemůžou sdílet s rodinou. Musíte ctít to, čím ten seriál je. Řekl bych, že nepůjdeme přes tvrdou PG třináctku,“ dodal Harberts. (Zkratka PG-13 znamená, že pořad není vhodný pro děti do třinácti let).

Star Trek: Discovery bude podle něj přesto dospělejší kvůli ne zcela kladným postavám typu, jaký jsme údajně ještě ve Star Treku neviděli.

Reklama

Výběr článků

Načítám