Hlavní obsah

Stanice Vltava zve na maratónský poslech Švejka

Právo, rh

Český rozhlas Vltava pořádá v sobotu 7. listopadu veřejný maratónský poslech mimořádně úspěšné nahrávky dvacetidílné četby Osudů dobrého vojáka Švejka v interpretaci herce Oldřicha Kaisra.

Foto: Tomáš Vodňanský

Herec Oldřich Kaiser při nahrávání Haškova Švejka pro Český rozhlas

Článek

Posluchače zve do pražských Studií Českého rozhlasu na Vinohradské třídě 12. Kromě zážitku z Kaisrovy skvělé interpretace Haškova románu bude připraven i doprovodný program, jehož hosty budou vnuk Jaroslava Haška Richard Hašek i herec Petr Nárožný. Desetihodinovou porci Švejka doplní setkání s tvůrci četby na pokračování a s hosty, kteří umožní vhled do románu z nečekaných úhlů pohledu. Připraveno je i stylové občerstvení a degustace dobového jídelníčku. K poslechu mohou příznivci slavného díla přijít mezi 8. a 19. hodinou, doprovodný program bude vrcholit mezi 16. a 19. hodinou.

Maratónský poslech se koná u příležitosti premiéry druhého dílu Osudů dobrého vojáka Švejka za světové války v podání Oldřicha Kaisra, kterou Vltava odvysílá právě 7. listopadu v 18.30 hodin. Čtení ze Švejka budou moci posluchači Českého rozhlasu sledovat také v pravidelných vstupech ve vysílání stanice Vltava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám