Hlavní obsah

Srpnový koncert Madonny v Polsku vyvolává vášně

Právo, ČTK, far

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncert americké zpěvačky Madonny ve Varšavě naplánovaný na 1. srpna v rámci turné MDNA vyvolává odpor konzervativní katolické mládeže i účastníků varšavského povstání. Píše o tom deník Polska The Times.

Foto: Reuters

Madonna během svého turné MDNA.

Článek

Datum koncertu královny popu se kryje s výročím začátku varšavského povstání z roku 1944. Někteří Poláci proti vystoupení Madonny protestovali už při její cestě do Varšavy před třemi lety. Katolíci ze sdružení Křížová cesta mladých zorganizovali na internetu protestní akci s heslem „Nejdu na koncert Madonny“, protože si myslí, že zpěvačka se „znovu chce vysmát Polákům“.

V roce 2009 Madonna ve Varšavě zpívala 15. srpna, kdy katolíci slaví Nanebevzetí Panny Marie a kdy si Poláci připomínají výročí takzvaného zázraku na Visle. Tento den v roce 1920 polští vojáci u Varšavy porazili Rudou armádu. Podle mladých katolických konzervativců Madonna při koncertech, při nichž pálí kříže a nasazuje si trnovou korunu, uráží katolickou víru a Ježíše Krista. Svým chováním, kdy „dělá nechutná gesta a pózy“ a kdy se „chlípně líbá se ženami“, prý propaguje porno a homosexualitu.

Tuto iniciativu zatím podpořilo přes 16 tisíc lidí. „Pokud se někomu Madonna nebo datum koncertu nelíbí, ať tam prostě nechodí,“ vzkázal nespokojencům mluvčí varšavské radnice. Město nevidí žádný důvod k tomu, aby koncert na Národním stadiónu zakazovalo, dokud pořadatelé dodržují bezpečnostní předpisy.

Reklama

Související témata:

Související články

Pro Flaming Lips je hudba stále hlavní

Jednou z hvězd festivalu Colours of Ostrava byla americká skupina Flaming Lips, která nabídla velkolepou show se zrozením muzikantů z lůna ženy promítaného na...

Výběr článků

Načítám