Hlavní obsah

Spolupracovníka Karla Gotta, rapera Bushida, v Německu zakázali a vymazali

Novinky, Stanislav Dvořák

Raper Bushido, který si kdysi notoval s Karlem Gottem v klipu Für immer jung (Být stále mlád), byl německými úřady oficiálně přidán na černou listinu. Rozhodnutí potvrdil soud. Interpretova deska podle nich ohrožuje děti a mládež, uráží ženy a homosexuály a oslavuje násilí. Zesnulý Gott se před lety s Bushidem setkával, zpíval na jeho koncertě, natáčeli spolu klip nebo zašli na filmovou premiéru v Berlíně.

Bushido feat Karel Gott - Für immer jung

 
Článek

Bushidovo album Sonny Black je teď v Německu na indexu. Na podnět orgánů dohlížejících na média už YouTube zablokoval 300 videí, které šíří jeho tvorbu. Deska podle nich ohrožuje děti a mládež, nesmí se jim prodávat a nesmí k ní mít volný přístup ani na internetu. Z Německa by už nemělo být možné klipy pustit, ale na síti existují ještě další nahrávky na různých jiných stránkách.

Foto: Profimedia.cz

Bushido a Karel Gott v Praze

Foto: Profimedia.cz

V Berlíně zašli na filmovou premiéru.

Album Sonny Black už úřady zaměstnává od roku 2015. Teprve před pár týdny soud rozhodl, že skutečně ohrožuje děti a mládež a zrušil rozhodnutí nižší instance.

Poprvé desku úřady označily za škodlivou už v dubnu 2015. Berlínský raper se pokoušel rozhodnutí zpochybnit žalobou. Loni to vypadalo, že by mohl spor vyhrát, ale nakonec dal soud za pravdu úřadům.

Reklama

Výběr článků

Načítám