Hlavní obsah

Spielberg chce pracovat s Coeny na thrilleru ze 60. let

Novinky, Stanislav Dvořák

Neobvyklá spolupráce se rýsuje v Hollywoodu. Steven Spielberg povolal bratry Coeny, kteří si obvykle své filmy píšou a režírují sami, k přepracování příběhu ze 60. let, kdy skutečně existující právník vyjednával vrácení pilota zajatého Rusy.

Foto: imagine.net, Právo

Ethan a Joel Coenovi

Článek

Coenové mají napsat nový návrh scénáře, jehož původním autorem byl Brit Matt Charman. Hlavní roli by měl hrát Tom Hanks. Spojení Spielberg–Coen–Hanks je velmi nečekané, Hanks jen jednou hrál v coenovské komedii The Ladykillers, což byl remake a pro bratry Coeny celkem netypický. Server BBC poznamenal, že když sečteme Oscary všech zúčastněných, dojdeme k číslu deset.

Joel a Ethan Coenové naposledy natočili hudební retro V nitru Llewelyna Davise, spíše zasmušilý příběh o neúspěšném zpěvákovi, který bloudí po newyorské scéně a přespává na gaučích u známých.

Foto: Jean-Paul Pelissier, Reuters

Steven Spielberg v Cannes

Bratři mají za sebou obrovskou řadu úspěchů, jejich filmy zaznamenávají od začátku devadesátých let téměř vždy dobré recenze, ať už to byl Barton Fink, Fargo, Big Lebowski, Bratříčku, kde jsi?, Muž, který nebyl, Lupiči paní domácí, Po přečtení spalte, Tahle země není pro starý, Seriózní muž nebo Opravdová kuráž.

Steven Spielberg naopak s Tomem Hanksem pracuje častěji, mají na kontě tituly jako Terminál, Zachraňte vojína Ryana nebo Chyť mě, když to dokážeš. Hanks ztvární Američana Jamese Donovana, který byl za dob tuhého komunismu zlákán do CIA a jedním z jeho nejtěžších úkolů bylo vyjednat návrat pilota amerického letadla U2, které Rusové sestřelili. Podle této události se pojmenovala i slavná popová skupina U2.

Reklama

Výběr článků

Načítám