Hlavní obsah

Soulové pohlazení jménem Andreya Triana

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýnská zpěvačka Andreya Triana zahájí 30. března v Divadle Archa 10. ročník festivalu Mladí ladí jazz, který přiváží do metropole mladé talenty a boří škatulky.

Foto: Smart Communication

Zpěvačka Andreya Triana.

Článek

Mladá zpěvačka Andreya Triana spolupracovala napříkad s producentem Bonobem na první desce, která vyšla u Ninja Tune. Do Prahy si veze už třetí album Life In Colour, opět na vlnách pohodového soulu, jazzu a funku.

„Následující dva koncerty se odehrají na kmenové scéně festivalu v Jazz Docku. 6. dubna zde Edi Nulz namixují punk i jazz v zábavné směsi hudební anarchie, kde je všechno jinak, než očekáváte. Dada, dekadence, humor. Drama, groteska, nonsens. Tohle trio ukáže, čím umí rakouská tradice v mladých rukou obohatit hudební svět 21. století. O dva dny později, 8. dubna, se sem vrací jako na místo činu newyorský věrozvěst fúzí jazzu s hudbami nejrůznější kultur, vynikající klarinetista a držitel Grammy Oran Etkin, aby vystoupil s improvizovaným tělesem složeným z několika významných českých hudebníků,“ upozornila mluvčí festivalu Silvie Marková.

Foto: Smart Communication

Alfa Mist

Za zmínku stojí i britský multiinstrumentalista a producent Alfa Mist, který si jazz okořenil hiphopem, nebo holandský producent, skladatel a dirigent Jameszoo. Během dubna představí jazzové fúze i jazzpunkeři Edi Nulz a zpěvačka s latinskoamerickými kořeny Yarah Bravo.

„Součástí festivalu Mladí ladí jazz je tradičně mezinárodní soutěž pro mladé talenty Jazzfruit či program dětských workshopů Mladí ladí dětem. Festival vyvrcholí opět velkým open air koncertem na Mezinárodní den jazzu 30. dubna na Karlově náměstí. Jeho program oznámí pořadatelé později,“ dodala Marková.

Vstupenky a ukázky jsou k dispozici na www.mladiladijazz.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám