Hlavní obsah

Soud v Německu zakázal promítat film o kanibalovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrchní zemský soud ve Frankfurtu nad Mohanem v pátek předběžným opatřením zakázal promítání a šíření americko-německého filmu Rohtenburg. Vyšel tak vstříc právníkům Armina Meiwese (44), přezdívaného kanibal z Rotenburgu, jenž byl v roce 2004 nepravomocně odsouzen na osm a půl roku za vraždu a kanibalismus.

Článek

I když je film podle režiséra Martina Weisze smyšlenkou, jež se Meiwesovým činem jen lehce inspiruje, advokáti soudí, že jejich klienta dehonestuje jako brutálního vraha.

"Meiwes sice vzbudil svým činem bezpříkladný zájem médií, to ale neznamená, že musí strpět skutečnost, že jej někdo učinil postavou hororového filmu," uvedl soud.

"Pan Meiwes je ve filmu bestiální vrah, jenž na konci bodá do bezbranné oběti," řekl novinářům advokát Harald Ermel, jenž hodlá docílit i zákazu mezinárodní distribuce. Podobně si prý posvítí i na jiné umělce, kteří Meiwese zapracovali do svých děl. Patří mezi ně i známá skupina Rammstein nebo experimentální filmař Rosa von Praunheim.

Meiwes se soudu přiznal, že svého homosexuálního partnera Bernda Brandese usmrtil a částečně snědl. Spolkový soud rozsudek zrušil a nařídil nové projednávání. Nyní hrozí Meiwesovi až doživotí. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám