Hlavní obsah

Sophia Lorenová bude hrát svou matku

Novinky, Stanislav Dvořák

Sophia Lorenová si zahraje ve snímku o vlastním životě. Nebude ale představovat sebe, nýbrž svou matku. Film v italské produkci by měl být hotov v roce 2010, informoval server Variety.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Sophia Lorenová

Článek

Film zachytí život filmové hvězdy od dětství v nuzných poměrech až po vrcholná léta, kdy se Lorenová stala světoznámou. Její matka, Romilda Villaniová, se ve třicátých letech také snažila o filmovou kariéru, ale její rodina jí zabránila v uskutečnění hollywoodského snu.

Dvoudílný televizní film nese pracovní název Můj dům je plný zrcadel. Příběh je volně inspirován memoáry hereččiny mladší sestry Marie Scicoloneové a producenty snímku jsou Claudio Saraceni a Giuseppe Tornatore. Zatím není jasné, kdo bude hrát Lorenovou.

Italská hvězda prožila své nejslavnější období v padesátých až sedmdesátých letech 20. století. Jednou už hrála sama sebe i svou matku. Bylo to ve filmu z produkce NBC Sophia Loren: její příběh v roce 1980. Herečka stále natáčí filmy a letos se objeví v muzikálu Devět Roba Marshalla. Ten je inspirován Felliniho slavným filmem 8 ½.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám