Hlavní obsah

Slavná ABBA vydá dosud nezveřejněnou píseň

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédská popová skupina ABBA vydá reedici svého alba The Visitors. Stane se tak 23. dubna a půjde o poněkud zpožděnou připomínku loni uplynulých třiceti let od vydání původní verze desky. K té došlo v listopadu 1981.

Článek

Podle oficiálních internetových stránek skupiny bude na reedici jako bonus dosud nevydaná písnička From A Twinkling Star To A Passing Angel. Jako demosnímek byla natočena v roce 1981, v době nahrávání alba The Visitors. Půjde o první emisi zatím nepublikované nahrávky skupiny ABBA po osmnácti letech.

V roce 1994 vyšel výběr hitů Thank You For The Music a jeho součástí byly nevydané písně a raritní nahrávky. The Visitors se na trhu objeví v podobě speciální edice, jejíž součástí bude jak bonusová část s některými singly, tak DVD s několika obrazovými vzpomínkami.

Přidají záznam z posledního živého vystoupení

Bude mezi nimi mimo jiné záznam posledního živého vystoupení kapely, které se odbylo v prosinci roku 1982 v televizním pořadu BBC Late Breakfast Show.

ABBA vznikla v roce 1972. Po úspěšném vstupu na světovou popovou scénu a vydání takových hitů, jakými jsou Waterloo, Honey Honey, So Long, Fernando, Mamma Mia a dalších přestala existovat na sklonku roku 1982.

Od té doby se na scénu nikdy nevrátila. Přes mnohé lukrativní finanční nabídky comeback kapela odmítá s odkazem na to, že bude dobré, když si ji budou fanoušci pamatovat z dob největší umělecké síly a slávy.

Členové kapely se nicméně setkali u příležitosti vstupu do Rock and Roll Hall of Fame (Rokenrolová síň slávy) v roce 2010.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám