Hlavní obsah

Slavíky mají Gott, Kabát, Bílá a Kubišová

Aktualizováno

Slavnostní vyhlášení vítězů ankety Český slavík Mattoni opět nepřineslo žádné překvapení. První cenu převzala zpěvačka roku Lucie Bílá. Skupinou roku je Kabát. Zpěvákem roku byl vyhlášen Karel Gott, který má už 42 Slavíků. Absolutním Slavíkem je tentokrát s 41302 body Lucie Bílá. Slavíka pro výjimečnou osobnost české hudby dostala Marta Kubišová.

Český Slavík 2017Video: Novinky

 
Článek

Galavečer zahájila Lucie Bílá s písní Chyba lávky. Následně také získala prvního Slavíka pro zpěvačku roku, a to celkově už podvacáté. Druhé místo patří Ewě Farné, třetí místo patří Lucii Vondráčkové.

„Mockrát děkuju za všechny hlasy, vážím si toho, je to neuveřitelný, můj život je plný extrémů. Když Slavík, tak aspoň dvacet,” řekla vítězka. Dodala, že přišla bosa, protože si zlomila malíček na noze.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zpěvačkou roku se po dvacáté stala Lucie Bílá.

Skupinou roku byl jako už jedenáckrát předtím vyhlášen Kabát. Druhé místo patří skupině Ortel, třetí místo Chinaski.

„Děkujeme, moc si toho vážíme, děkujeme fan klubu, který tady vyřvával před Karlínem. Děkujem všem fanouškům, kteří se účastnili našeho turné,” vzkázal frontman Kabátu Pepa Vojtek.

Slavíka pro zpěváka roku má Karel Gott, druhý je Michal David, třetí Tomáš Ortel, který se na předávání cen nedostavil.

„Dobrý večer přátelé, vy, kteří mě znáte, víte, že se nerad opakuju, přesto musím říct, že tentokrát jsem s tak dobrým volebním výsledkem...,” začal Gott svou řeč. Po krátkém zaváhání uvedl, že chtěl poděkovat všem, kteří se zúčastnili.

„Děkuji všem voličům a gratuluji k jejich volbě, děkuji celému realizačnímu týmu a zvláště pak své koaliční partnerce Ivance,” dodal Gott.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Vítězní Karel Gott a Lucie Bílá

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Marta Kubišová

Nejdelší potlesk měla zpěvačka Marta Kubišová, která letos zakončila svou kariéru. Obdržela Slavíka pro výjimečnou osobnost české hudby.

„Marto, my jsme se poprvé setkali v roce 1964 v legendárním A studiu a hned všichni věděli, že máš obrovský talent. Já jsem u tebe obdivoval nejen talent zpěvačky, ale také to, jak jsi působila. Ty ses nikdy nesnažila být roztomilá, to právě bylo to kouzlo,” řekl Gott.

„Děkuju mnohokrát,” dodala stručně Kubišová. A pak už zazněla legendární Modlitba pro Martu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vítězný Kabát

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Nejlepší zpěvačka ankety Lucie Bílá

Slavíka bez hranic získala slovenská skupina No Name. „Pro nás je to neuvěřitelné, absolutní nadstandard, že z deseti Slavíků ho máme desetkrát my. Děkujeme organizátorům, že takovou kategorii vymysleli,” uvedli.

Nejoblíbenější písní posluchačů rádia Impuls byla vyhlášena písnička Když nemůžeš, tak přidej skupiny Mirai.

„Už to, že jsme v jedné kategorii s Karlem Gottem, Kryštofem, je neskutečný úspěch. My bychom chtěli poděkovat našemu týmu, našemu vydavatelství Universal a našim fanouškům,” vzkázali Mirai, kteří se poté stali také objevem roku.

Rovněž vítězem kategorie nejstreamovanější skladba roku, tedy nejúspěšnější na internetu, je Mirai a jejich Když nemůžeš, tak přidej.

„My jsme včera slíbili, že jestli vyhrajeme tři, tak zatančíme vítězný tanec,” uvedli členové skupiny, kteří pak svůj tanec skutečně předvedli.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Mirai

Foto: Petr Hloušek, Právo

No Name

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Karel a Ivana Gottovi

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ewa Farna získala druhé místo mezi zpěvačkami.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Lucie Vondráčková skončila v kategorii zpěvaček třetí.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Karel Gott a Petr Janda

Letos se vzpomínalo i na zesnulou zpěvačku Věru Špinarovou a zazněl její slavný hit na melodii z filmu Tenkrát na západě. Zpívala Markéta Konvičková.

Vítězové jednotlivých kategorií
Zpěvačka
1. Lucie Bílá
2. Ewa Farna
3. Lucie Vondráčková
Slavíci bez hranic
No Name
Nejoblíbenější píseň posluchačů Radia Impuls
Mirai - Když nemůžeš, tak přidej
Skupina
1. Kabát
2. Ortel
3. Chinaski
Nejvíce streamovaná skladba
Mirai - Když nemůžeš, tak přidej
Objev roku
Mirai
Zpěvák
1. Karel Gott
2. Michal David
3. Tomáš Ortel
Absolutní slavík
Lucie Bílá
Mimořádná cena pro výjimečnou osobnost
Marta Kubišová

Reklama

Výběr článků

Načítám