Hlavní obsah

Slashův Velvet Revolver se rozpadá

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká skupina Velvet Revolver se rozloučila se svým zpěvákem Scottem Weilandem kvůli "nevyzpytatelnému chování", uvedla BBC. Kytarista Slash, bývalý člen kultovní formace Guns n' Roses, uvedl v tiskovém prohlášení, že Weilandovy osobní problémy je donutily posunout se dál.

Článek

Scott Weiland má dlouhodobě problémy se zákonem. Několikrát byl zatčen kvůli drogám, soud mu zakázal i řídit auto. Jeho neustálé soudní tahanice a pobyty v léčebnách negativně ovlivňovaly chod skupiny. Např. tento týden musí Weiland znovu před soud kvůli loňskému drogovému incidentu.

Očekává se, že Weiland letos odehraje šňůru koncertů se svou obnovenou kapelou Stone Temple Pilots. Poprvé by se měli objevit na Range festivalu v americkém Ohiu. Nehráli spolu od roku 2001.

Slash v prohlášení napsal, že "skupina je o fanoušcích a o muzice a Scott Weiland nebyl oddaný na 100% ani jednomu". Budoucnost Velvet Revolveru je teď značně nahnutá, právě toto úterý skončilo v Amsterdamu jejich evropské turné a o dalším se nemluví. Neví se ani o žádné konkrétní náhradě za odpadlého zpěváka, takže Slash se možná vydá zpět na sólovou dráhu jako v devadesátých letech. A fanouškům Guns n' Roses také svítá nepatrná, ale celkem logická naděje, že se stará sestava nějakým zázrakem obnoví.

Reklama

Výběr článků

Načítám