Hlavní obsah

Skyfall je podle některých zdrojů v Británii nejúspěšnějším filmem v dějinách

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejnovější bondovka Skyfall byla ve Velké Británii vyhlášena komerčně nejúspěšnějším filmem. Za pouhých 40 dní vynesla asi 94,3 miliónu liber (2,92 miliardy korun). Na druhém místě je Avatar, který potřeboval na stejnou sumu 11 měsíců.

Foto: MGM/Columbia

Skyfall přináší retro auta a atmosféru 60. let.

Článek

Skyfall, který režíroval Sam Mendes, je další bondovkou s britským hercem Danielem Craigem v hlavní roli. Producenti Michael G. Wilson a Barbara Broccoliová prohlásili, že jsou "plni vděčnosti divákům".

"Jsme na ten film velmi hrdí a děkujeme všem, zvláště Danielu Craigovi a Samu Mendesovi, kteří přispěli k jeho úspěchu."

Skyfall byl v zemi uveden v celkem 587 kinech 26. října a ještě pořád se promítá.

Problém s definicí "nejúspěšnějšího"

Vyhlašování nejúspěšnějšího filmu je ale vždy dost ošemetné. První problém je, že správně by se mělo počítat i s inflací, což v případě Skyfallu neudělali. Další problém je s počtem diváků, protože nejnavštěvovanější film někdy kupodivu nemusí vydělat nejvíce. Některé filmy se promítají hlavně ve 3D sálech a lístky jsou velmi drahé, jiné v obyčejných kinech za méně peněz.

Pokud by se počítal jen počet diváků, tak nejúspěšnějším filmem zůstává Jih proti severu, přiznává Britský filmový institut. Snímek podle jeho informací vidělo v kinech asi 35 miliónů lidí. Na druhém místě by pak byl muzikál Za zvuků hudby s asi 30 milióny diváky a na třetím Sněhurka a sedm trpaslíků (28 miliónů diváků).

Reklama

Související články

Agent 007 ztratil přesnou mušku i charisma

Jsem Bond. James Bond. Jedna z nejkultovnějších filmových hlášek zazněla znovu v kinech, která stylově v 0,07 hodin uvedla v premiéře nejnovější dobrodružství...

ŽEBŘÍČEK: Bond vede, ale padá

Nejnovější bondovka Skyfall stále vede žebříček návštěvnosti českých kin. Po raketovém startu minulý týden ale zájem znatelně ochladl - návštěvnost se propadla...

Výběr článků

Načítám