Hlavní obsah

Skupina Zvíře jménem Podzim představuje nový videoklip. Na jednu píseň přitom natočila dva

Právo, jaš, kul

Po loňském vydání prvního alba, knížky a listopadovém koncertování se skupina Zvíře jménem Podzim vrací. Nabízí hned dva videoklipy k písničce Dobrý večer 1. Jednu z jeho verzí uvádějí Novinky.cz v premiéře.

Nový videoklip kapely Zvíře jménem Podzim.Video: Indies Scope

 
Článek

Jedná se o klip z pálení starého roku. Režíroval ho Jiří Horenský a v budoucnu na něj naváže dalším videem k sesterské skladbě ze závěru alba kapely. Druhé video sestavila VJka Linda Arbanová z projekcí, které fanoušci mohli vidět na předchozím turné. Kapela ho vypustí i jako pozvánku na sérii letních koncertů.

„Rádi bychom opatřili videoklipem všechny písničky z desky. Pomalu se nám z toho skládá takový zajímavý příběh, který koresponduje s knížkou a zároveň mocně přesahuje do zatím neznámých krajin. Ale jak říkáme, člověk míní, zvíře mění… Na písničku Dobrý večer 1 prostě vznikly videoklipy dva,“ tvrdí Jakub König, který stojí v čele zajímavého alternativního projektu.

„Původní plán byl po vydání desky a knížky odehrát pár podzimních koncertů a pak, že se uvidí. Tak teď to vidíme. Kromě delší a propracovanější podzimní šňůry vyrazíme i na letní festivaly. Zrovna pracujeme na prototypu děla, které by vystřelovalo podzimní listí. A také pochopitelně zkoušíme, ladíme projekce, zvuk i scénu. Chceme Zvíře jménem Podzim představit v tom nejlepším světle, když už jsme si ho tak vypiplali,“ dodal.

Skupina Zvíře jménem Podzim se poprvé setkala v září 2016 ve studiu během natáčení eponymního alba. Hudebníci ze spřátelených kapel spojili síly a během roku dokončili desku podzimních písní, která vyšla 3. listopadu 2017 u Indies Scope. Její příběh doplnila kniha vydaná u nakladatelství Paseka a Zvíře jménem Podzim vyrazilo na krátkou listopadovou pouť republikou.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám