Hlavní obsah

Skupina Ronettes známá z Hříšného tance se po 50 letech vrátila

Novinky, Stanislav Dvořák

Kuriózní singl přehrálo v pátek rádio BBC. Slavná americká skupina z 60. let The Ronettes si po půl století vzpomněla, že vydá nový materiál. Jde o song I’d Much Rather Be With the Girls. Původně ho napsali Keith Richards a Andrew Oldham a kdysi se objevil na desce Rolling Stones Metamorphosis jako I’d Much Rather Be With The Boys.

Foto: Profimedia.cz

The Ronettes

Článek

Skupina bývala tak slavná, že jí mladí Rolling Stones dělali předkapelu, když jela v roce 1964 na turné po Anglii. Jejich megahit Be My Baby se po úspěchu v šedesátých letech znovu proslavil během osmé dekády kvůli filmu Hříšný tanec. Od té doby se hraje a předělává dodnes.

Nový song vyjde na kompilaci English Heart, kterou chce zpěvačka Ronnie Spectorová připomenout doby, kdy vystupovala vedle The Beatles, The Yardbirds a The Rolling Stones.

„Tehdy se psaly věci v autobuse, kapely si to psaly na ubrousky, na cokoliv, co bylo po ruce,” zavzpomínala zpěvačka. „Netušila jsem, že napsali i tuhle písničku. Před dvěma měsíci mi to přinesl můj manažer, ale jmenovalo se to I’d Much Rather Be With the Boys. Změnila jsem to na I’d Much Rather Be With the Girls.”

„Znáte mou minulost. Myslím, že všichni vědí, o kom zpívám. Je tam verš: Už tě nepotřebuju. Při poslechu textu porozumíte, proč chci být raději s holkami,” naráží na svého bývalého manžela Phila Spectora.

Uznávaný hudební producent Spector se podle svědků někdy choval psychopaticky. Manželku prý už v roce 1968 prakticky věznil v jejich domě a také často na lidi vytahoval pistoli. V roce 2009 ho porota uznala vinným z vraždy herečky Lany Clarksonové. Spector vinu nepřiznal.

Reklama

Výběr článků

Načítám