Hlavní obsah

Simpsonovi slaví 30 let. Předpověděli i nástup Trumpa

Novinky, Stanislav Dvořák

Lidé mu dávají přívlastky jako legendární, kultovní i nejdéle vysílaný seriál. Simpsonovi oslavili v pondělí třicítku na vrcholu slavné budovy Empire State Building v New Yorku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Seriál Simpsonovi slaví 30. výročíVideo: TWENTIETH CENTURY FOX TELEVISION, Reuters

 
Článek

Budova v pondělí zazářila žlutou barvou na počest žlutých postaviček - Simpsonů. Sešli se tam producenti a herci, kteří jim propůjčili hlasy. Historie Simpsonů je poněkud zamotaná, nejdřív byli v roce 1987 jen součástí The Tracey Ullman Show. O plnohodnotném seriálu se dá hovořit od roku 1989.

V roce 2000 seriál předpověděl nástup Donalda Trumpa do úřadu prezidenta. Lisa Simpsonová se totiž v jednom dílu z budoucnosti stala prezidentkou a vystřídala Trumpa v Bílém domě.

V roce 2007 přišel celovečerní film Simpsonovi, který vydělal okolo 527 milionů dolarů. Seriál obdržel 31 cen Emmy, 30 cen Annie a jednu cenu Peabody.

Nedá se ale popřít, že poslední dobou jeho sláva už upadá. Navíc je napadán strážci korektnosti, podle nichž je postava indického obchodníka Apua ze Simpsonů rasistická a nekorektní.

Indicko-americký komik Hari Kondabolu natočil dokument The Problem with Apu, kde se zabýval otázkou stereotypů. Tvrdil, že právě kvůli Apuovi si z něj lidé dělali srandu. „Apu byl jediný Ind v televizi, takže jako dítě jsem byl rád za jakoukoliv prezentaci. Samozřejmě je legrační, ale to neznamená, že tento způsob prezentace je přesný nebo správný,“ řekl Kondabolu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám