Hlavní obsah

Sheldon z Teorie velkého třesku září v divadle

Novinky, Stanislav Dvořák

Jim Parsons, mimořádně talentovaný americký komik, se momentálně ocitl na vrcholu - celosvětově se proslavil rolí potrhlého fyzika Sheldona v seriálu Teorie velkého třesku a milují ho milióny diváků. Přesto si najde čas na divadlo, třeba na hru Harvey.

Foto: CBS

Jim Parsons

Článek

List The Hollywood Reporter (THR) chválí neokázalý šarm této komedie z roku 1944, jež pojednává o jednom podivínovi a jeho nejlepším příteli - obřím králíkovi. V padesátých letech hru zfilmovali s Jamesem Stewartem a Mary Chaseovou a v novém režijním pojetí Scotta Ellise pro Roundabout Theatre Company prý neztratila nic ze své jiskřivosti.

Parsons hraje Elwooda P. Dowda, osamělou černou ovci rodiny. Roli, která je podle THR pro něj jako stvořená. Jeho osobitá mluva a živé vystupování prý přinášejí přesný mix zdvořilosti a excentričnosti.

Pro Elwooda je neustálá přítomnost fantaskní postavičky zcela normální, ale jeho upjatá sestra vidí v potrhlém sourozenci společenskou katastrofu. Vážně totiž narušuje její snahu najít vhodného manžela pro dceru Myrtle Mae. Navíc sestru provokuje popíjením v barech, kde se stýká s nižší společností.

Elwood ovšem zdědil rodinné jmění, a tak zbývá jediná šance - dostat ho do blázince. Sestra líčí jeho stav lékařům v místním ústavu, ale sama se dostává do takového stresu, že začne obřího králíka vidět taky.

Držitel dvou Emmy a Zlatého glóbu Jim Parsons se hodlá věnovat divadlu i nadále. Chystá se také šestá řada Teorie velkého třesku a jinak má za sebou filmy The Muppets (2011), The Big Year (2011) a Garden State (2004). Letos natočil nezávislou temnou komedii Sunset Stories.

Reklama

Výběr článků

Načítám