Hlavní obsah

Sex, drogy, vinyl. Seriál od Jaggera a Scorseseho začne v únoru

Novinky, Stanislav Dvořák

S nadějemi očekávaný seriál Vinyl z prostředí rockových producentů a umělců, za kterým stojí dvojice Mick Jagger - Martin Scorsese, se začne vysílat v únoru na HBO.

HBO Vinyl

 
Článek

Seriál se odehrává v divokém New Yorku sedmdesátých let, kde se mísí punk, hrad rock i disco. Hlavní postava, producent „frčící” na kokainu, se snaží přežít a zachránit svou nahrávací společnost.

Jagger přišel s nápadem už v roce 2006. Požádal tehdy slavného režiséra Scorseseho, který je velkým milovníkem hudby, aby natočil o Rolling Stones film  Shine and Light. Zpěvák si to představoval „film jako Casino, zasazený do světa hudebního byznysu”.

Projekt chvíli ležel u Paramountu, ale pak ho převzalo HBO a scénář nakonec dokončil Terence Winter, scenárista seriálu Impérium: Mafie v Atlantic City a Vlka z Wall Street, a George Mastras (autor Perníkového táty).

Foto: HBO

Seriál Vinyl

Natáčení začalo v létě roku 2014 v brooklynském Williamsburgu, kde vytvořili iluzi  obchodu Sam Goody ze 70. let minulého století. Vyrostly i telefonní budky a po ulicích se začali poflakovat komparzisté v sedmdesátkových polyesterových outfitech.

Hlavní roli Richieho dostal Bobby Cannaval, který hrál gangstera Gypa Rosettiho v seriálu Impérium: Mafie v Atlantic City. Jeho postava je zakladatelem a prezidentem společnosti American Century Records. Přestože byl někdejší představitel A+R proslulý svým vytříbeným sluchem, nejlepší léta už má za sebou a s nastupující disko, punkovou a hip-hopovou scénou, která definovala New York po roce 1972, kdy seriál začíná, se ocitá tak trochu mimo mísu.

Olivia Wildeová hraje Devonu Finestrovou, Richieho manželku, matku jeho dvou malých dětí a bývalou modelku, kterou byl v šedesátých letech okouzlen Andy Warhol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám