Hlavní obsah

Seriálem Tátové na tahu Prima příjemně překvapila

Právo, Eva Vejdělková

Tak s touhle zahraniční licencí měla Prima šťastnou ruku. Její adaptace australského seriálu House Husbands baví čtveřicí chlapíků v domácnosti, kteří se ve své nové roli tátů na rodičovské instinktivně semkli proti přemíře nároků světa, kde donedávna vládly ženy.

Foto: TV Prima

Čtveřice tatínků v domácnosti: Petr Vaněk, Karel Dobrý, Saša Rašilov a Štěpán Benoni.

Článek

Seriálový svět sice občas přece jen drobně prozradí vzdálený původ, třeba provozem v nemocnici, kde pracuje jako lékařka na pohotovosti manželka markeťáka Saši Rašilova, ale to nevadí, vždyť hrdinové jsou z dobře známého těsta a jejich situace není neznámá ani českému publiku.

Ústřední čtveřici s Rašilovem tvoří ještě zkrachovalý a rozvádějící se hokejista Štěpán Benoni, který se ženou bojuje o děti a vládne talentem si přidělávat problémy, dvakrát rozvedený Karel Dobrý, jenž se sice rozhodl prodat firmu a dát prostor ke kariéře své třetí partnerce, ale stejně nemůže odolat vábení obchodu, a kuchař Petr Vaněk, gay, který žije s hasičem, stará se o dcerku a na nájem přispívá pečením štrúdlů, což obratně „outsourcoval“ k šikovné důchodkyni.

I když seriál nevynechává obligátní nehody jako košili spálenou od žehličky, už od prvního dílu je zřejmé, že jen o to v něm nepůjde. Za komedií vystavěnou na crazy historkách, jako je úvodní únos školního autobusu a zmizení ředitelky, za všemi těmi každodenními kupami špinavého prádla a školními svačinami je už teď možné zahlédnout svižně a s nadhledem načrtnutý příběh o vztazích a rodičovství v moderní době, kdy se horem dolem omílá osobní rozvoj a kariéra, ať už jde o práci lékaře, nebo kuchaře, ale pod tím vším stejně pořád číhají nájem, hypotéka a vyhazov z práce.

Ta sice takzvaně nepočká, jenže děti také ne, a kdo se stará sám a neplatí chůvu, musí se ještě prodírat houštím předsudků, přičemž zákonitě narazí na ambiciózní konkurenci i na poli rodičovství. Připadat si jako neschopný pitomec je tedy to nejsnazší na světě, ať už jste otec v domácnosti, nebo matka na noční službě. Či obráceně. A to se ani nemusíte potkávat s perfektními biomatkami, které si omotají kolem prstu půlku školy.

Tátové na tahu jsou zkrátka od pohledu televizní zboží z lehkého pera, slušně napsané i natočené, herecky dobře obsazené. Komerční televizi padne jako ulité, byť to asi není tak úplně žánr zamýšlený na nedělní prime time. Jak se tam usadí, ukáže čas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám