Hlavní obsah

Seriál Vyprávěj získal v Monaku Zlatou nymfu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Monako

Ocenění Zlatá nymfa si z prestižního Mezinárodního televizního festivalu v Monte Carlu odvážejí producenti seriálu Vyprávěj Filip Bobiňski a Petr Šizling. Informovala o tom Tereza Lacinová z filmové společnosti Dramedy Productions, která seriál pro ČT vyrábí.

Článek

Jedná se o mimořádný úspěch, protože v kategorii Nejlepší evropský producent dramatického seriálu nikdy český zástupce žádnou cenu nezískal. Bobiňski se Šizlingem uspěli v silné mezinárodní konkurenci, jejich "soupeři" byly například seriály Tudorovci, Missfits, Borgiovci a další.

Seriál Vyprávěj byl též nominován v kategoriích Nejlepší herec dramatického seriálu a Nejlepší herečka dramatického seriálu. Svatopluk Skopal a Nina Divíšková však své nominace neproměnili.

"Je to úžasné. Mohu jen poznamenat, že tento rok je pro seriál Vyprávěj velice úspěšný. Nejdříve ocenění českých diváků v anketě TýTý a nyní tato cena. Neuvěřitelné je, že jsme uspěli v opravdu silné konkurenci z celé Evropy. Proti nám bylo nominováno zhruba patnáct seriálů, z nichž některé jsou mezinárodně úspěšné a vysílají se v řadě zemí," řekl Petr Šizling.

Monacký festival se řadí k prestižním soutěžím od roku 1961. V roce 2001 na přehlídce uspěla herečka Tatiana Vilhelmová, když za výkon ve filmu Společnice dostala zvláštní uznání. V roce 1998 získal Stříbrnou nymfu za nejlepší režii český film režiséra Hynka Bočana a spisovatele a scenáristy Jiřího Stránského Bumerang.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám