Hlavní obsah

Seriál na motivy Stephena Kinga zve do strašidelného městečka

Novinky, Stanislav Dvořák

Není lepší prostředí pro horor než americké maloměsto. A právě Castle Rock, jenž se objevil v několika knihách Stephena Kinga, teď dal jméno celému seriálu, který začne na HBO GO 2. srpna.

seriál Castle RockVideo: HBO

 
Článek

Společnost HBO popsala seriál Castle Rock jako „psychologicko-hororový”. Jde o kombinaci mytologie s komorními příběhy postav a vše se odehrává na malé ploše pár čtverečních kilometrů v lesnatém kraji amerického státu Maine.

Ve stejném městečku se odehrávaly Kingovy romány Cujo, Temná půle, To a Nezbytné věci, novela Tělo a několik povídek jako Rita Hayworth nebo Vykoupení z věznice Shawshank. Seriál není adaptací konkrétního románu, jen využívá motivy z mnoha Kingových děl a různě je proplétá.

Foto: HBO

Ze seriálu Castle Rock

Hlavních rolí se ujali André Holland (Moonlight, Selma, 42), Melanie Lynskeyová (Počtyřech, Lítám v tom), Bill Skarsgård (To, Atomic Blonde: Bez lítosti), Jane Levyová (Zajatci předměstí, Shameless) a Sissy Spaceková (Carrie, První dáma country music).

„Castle Rock vznikl na motivy postav a situací napsaných Stephenem Kingem. Sam Shaw a Dustin Thomason je upravili a přepsali do formy televizního seriálu, jehož jsou spolu s J. J. Abramsem, Benem Stephensonem a Liz Glotzer rovněž producenty,” vysvětlili tvůrci série.

Reklama

Výběr článků

Načítám