Hlavní obsah

Šéf České televize dostane roční odměnu 2,3 miliónu

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radní české televize (ČT) schválili na svém středečním výjezdním zasedání v Brně roční odměnu generálnímu řediteli veřejnoprávní televize Petru Dvořákovi ve výši 2,3 miliónu korun. Výše bonusu za loňský rok je odvozena od desetinásobku měsíčního ředitelského platu, který činí 230 tisíc korun.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Generální ředitel ČT Petr Dvořák

Článek

Radní uvedli, že šéf ČT splnil všechna kritéria v hospodaření, kvalitě a vývoji televizního vysílání a manažerské úkoly nutné pro přiznání ročního bonusu k platu.

Z přítomných nesouhlasil pouze radní filozof Michael Hauser, který navrhoval bonus nikoliv stoprocentní, ale pouze devadesátiprocentní, protože podle něj má Česká televize nedostatky ve zpravodajství, zejména pokud jde o odkrývání příčin uprchlické krize a informování o dění na Ukrajině a v Řecku.

Na ČT je vyvíjen propagandistický tlak a ČT se snaží informovat objektivně
radní Zdeněk Šarapatka

Ostatní radní s ním nesouhlasili. „Je neadekvátní, aby se hodnocení manažerské práce odráželo od ideologických bodů. Na ČT je vyvíjen propagandistický tlak a ČT se snaží informovat objektivně,“ řekl v diskusi radní Zdeněk Šarapatka.

„Ohrazuji se, že prosazuji ideologický pohled na věc,“ reagoval Hauser.

Podle radních není ani výše bonusu přehnaná. „Ta částka pro generálního ředitele je podprůměrná na české poměry,“ poznamenal například člen rady René Kühn.

Radní také na návrh Petra Dvořáka rozhodli, že brněnské studio ČT povede další čtyři roky do roku 2020 znovu dosavadní ředitel Jan Souček. Brněnská televize zahájí 1. září zkušební a 1. října oficiální provoz v nově postaveném a technicky moderně vybaveném studiu v Brně-Líšni v areálu bývalého Zetoru, který byl – jak zaznělo na jednání rady – postaven v požadovaném termínu a nepřekročeném rozpočtu.

Reklama

Výběr článků

Načítám