Hlavní obsah

Sean Connery uvede v Praze Ligu výjimečných

Novinky, Eva Zajíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Slavný holywoodský herec Sean Connery v úterý v Praze uvede evropskou premiéru svého nového filmu Liga výjimečných. Doprovodí ho i další herci: Pete Wilsonová, Shane West a Stuart Townsend. Výjimečná událost bude stejně honosná jako by se pořádala v Holywoodu.

Foto: archiv MDZ

Benjamin Kuras přijede do Zlína.

Článek

Před kinem ve Slovanském domě se rozvine červený koberec, hosté si dají koktejl, z balkonu se pak pozdraví s diváky a po představení odjedou na slavnostní večírek - do Strahovského kláštera. Premiéry se zúčastní manželé Havlovi i primátor Prahy Pavel Bém.

Takovou slávu Praha zažila naposledy, když tu Tom Cruise osobně uvedl svůj film Interview s upírem. Jenže tehdy distributorovi snímku pomohla šťastná náhoda - Cruise v Praze zrovna točil.

Connery se rozhodl do Prahy přijet o své vůli

První filmový James Bond, Sean Connery, však přijede do české metropole pouze kvůli večerní premiéře a nadto z vlastní iniciativy. Proč se taková hvězda rozhodne podpořit svůj film na tak malém trhu?

Fakt, že několik jeho scén loni vznikalo v Praze, nestačí. To by na Václavském náměstí museli holywoodští herci mávat fanouškům několikrát do roka. Jenže když loni dorazil do Prahy Sean Connery, město zalila povodeň a postihla i "jeho" filmový štáb. Výtěžek z akce proto pomůže napravit škody, které záplavy způsobily. Za vstupenky na dnešní premiéru, jíž se herci zúčastní, zaplatí lidé 300 korun a za dalších 1500 korun se pak po představení mohou přesunout i na strahovský večírek a dát si s nimi skleničku. Polovina připadne Nadaci Dagmar a Václava Havlových Vize 97, druhá část podpoří veřejnou sbírku hlavního města na pomoc obětem povodní.

Natáčení bylo dramatické

Samotné natáčení, které se odehrávalo z části i na Maltě, ve Vídni, v Británii a v Californii, bylo dosti napínavé nejen kvůli povodním. Očití svědkové dokonce mluvili o napětí, jaké panovalo mezi Seanem Connerym a režisérem Stephenem Norringtonem. Jistý herec, který nechtěl být jmenován, dokonce prozradil, že oba muži si málem skočili po krku. Norrington měl v jednu chvíli úplně ztratit nervy a na Conneryho začít řvát: "Už toho mám tak akorát dost, pojď a vraž mi jednu do ksichtu!" Nejmenovaný herec dodal, že Norrington se ocitl pod velkým tlakem. Producent Don Murphy všechny podobné zvěsti rozhodně popřel.

Film je komiks na plátně

Film Liga výjimečných je přepis komiksů Alana Moorea a Kevina O´Neila, které se odehrávají ve viktoriánské Anglii. Connery v něm hraje dobrodruha Allana Quatermaina, vůdce hrdinů, kteří mají spasit Londýn a celý svět před šíleným tyranem. Skupina hrdinů, která si říká Liga výjimečných, je tým složený ze slavných literárních postav: patří do ní například kapitán Nemo, Dorian Gray, Drákulova nevěsta Mina Harker, Tom Sawyer, anebo Pan Jekyll a Hyde.

Britská královna Viktorie povolá ligu do boje proti šílenci, který chce se svou ďábelskou výzbrojí ovládnout svět. V ponorce kapitána Nema se společně vydají do Benátek, kde šílený Fantom řádí. Na záchranu světa mají jen 96 hodin.

Film by měl být odlehčeným příběhem plným komických situací. K poslední verzi scénáře byl také přivolán James Robinson, profesionální autor humoristických knížek. Epizodní role si ve filmu zahráli i čeští herci. Například Marek Vašut, který bude premiéru moderovat, se v něm objeví jako voják.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám