Hlavní obsah

Se soutěží StarDance se rozloučil sportovní komentátor Záruba

PRAHA
Aktualizováno

S televizní taneční soutěží StarDance...když hvězdy tančí, se v sobotu rozloučil sportovní komentátor České televize Robert Záruba se svou partnerkou Vandou Dětinskou. Osudnou se jim stala samba, s níž v pětici párů skončili podle hodnocení poroty na předposledním čtvrtém místě. Za kandidáta na vypadnutí jej považovali i bookmakeři.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Robert Záruba se svou partnerkou Vandou Dětinskou

Článek

"Nelituju ani jednoho z těch 79 tréninků, který jsme s Vandou měli," řekl Záruba. Jejich dnešní výkon ohodnotila odborná porota 27 body, což ale po započtení hlasování diváků na záchranu nestačilo.

Dosud nejvyššího hodnocení v letošní, druhé řadě soutěže StarDance, kterou vysílá Česká televize, se dostalo herečce Tatianě Vilhelmové s jejím partnerem Petrem Čadkem. Tři porotci ze čtyř jim udělili nejvyšší známku, součet činil 39 bodů ze 40 možných. "Byl to sambový výbuch, byla to nádherná samba. Já bych na konci takové samby upadl na zem," prohlásil obávaný porotce Zdeněk Chlopčík. Souhlasil s ním i další z přísných porotců, choreograf Richard Hes. "Podali jsme maximální výkon," řekl.

:. Posmutnělá Vanda Dětinskáfoto: Právo/Dorian Hanuš

Na druhém místě podle hodnocení poroty dnes skončil herec Michal Dlouhý s partnerkou Michelou Gatěkovou, kteří dostali 33 bodů. Jen o bod méně získal lyžařský akrobat Aleš Valenta s partnerkou Ivou Langerovou. Olympijský vítěz, který je velký favoritem soutěže, se netajil svými obavami ze samby, což se projevilo i na hodnocení poroty. Podle ní měl sice dobrou techniku, tanci ale chyběl výraz.

Nejméně bodů dnes od porotců dostal herec Jiří Schmitzer se Simonou Švrčkovou. "Samba nás bohužel nenavštívila," konstatoval Hes po originálně pojatém tanci na hudbu z filmu Moulin Rouge. Součet známek pro tento pár činil pouhých 19 bodů.

"Furt se to pohybuje v kladných číslech," reagoval Schmitzer, který dal do dražby své proslavené tréninkové tepláky. Výtěžek z aukce, která dnes začala na stránkách www.star-dance.cz, půjde na konto společnosti Člověk v tísni.

Záruba si vedl přesné statistiky

Vyřazený tanečník Robert Záruba přiznal na noční tiskové konferenci, že si o svém tancování vedl přehledy. "Stardance mi dala 232 hodin tréninku, z toho jsem 179 hodin tancoval a v průměru jsme dvě hodiny cvičili jeden tanec," řekl Záruba. V přímém přenose byla přítomna i jeho manželka Světlana. Přišel i jeho sedmiletý syn Viktor.

Bulvár před časem napsal, že je jejich manželství v krizi. Na Stardance se možná opět dali dohromady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám