Hlavní obsah

Scorsese natočí dokument o Georgi Harrisonovi

Americký filmový režisér Martin Scorsese natočí dokument o Georgi Harrisonovi, bývalém členu skupiny The Beatles, který zemřel v roce 2001 na rakovinu plic. Napsal to filmový deník Daily Variety.

Článek

Scorsese začne natáčet první rozhovory již letos, ale celý projekt potrvá několik let, uvedl Daily Variety. "George by měl ohromnou radost, kdyby věděl, že Martin Scorsese souhlasil s tím, aby vyprávěl jeho příběh," řekla listu vdova po Harrisonovi Olivia, která je producentkou filmu a poskytne archivní materiály.

Na filmu, který zatím nemá název, se budou podílet i oba dosud žijící členové The Beatles Paul McCartney a Ringo Starr a nahrávací společnost legendární skupiny Apple Records.

Scorsese získal letos Oscara za snímek Skrytá identita a proslavil se filmy jako Taxikář či Zuřící býk. Pravidelně se věnuje i hudebním dokumentům. V dubnu bude mít premiéru jeho snímek o koncertním turné Rolling Stones nazvaný Shine A Light. Před dvěma lety natočil dokument o Bobu Dylanovi No Direction Home a v roce 1976 natočil film z posledního koncertu skupiny The Band nazvaný The Last Waltz (Poslední valčík).

Nový film zachytí éru s The Beatles, kdy Harrison napsal písně jako Something nebo Here Comes the Sun, jeho nevyrovnanou sólovou kariéru i exkurze do světa filmu, kdy byl například producentem slavného filmu Život Briana komediální skupiny Monty Python. Podle Daily Variety se Scorsese bude také věnovat Harrisonovu nadšení pro východní mysticismus.

Reklama

Výběr článků

Načítám