Hlavní obsah

Scorsese a DiCaprio: Vlci na Wall Streetu

Novinky, Stanislav Dvořák

Cenami ověnčený režisér Martin Scorsese se pustí do thrilleru z burzovního prostředí s Leonardem DiCapriem v hlavní roli. Film Vlk na Wall Streetu vychází ze skutečných událostí.

Článek

Scorsese letos zazářil při udělování Oscarů. Stal se nejlepším režisérem a jeho Skrytá identita zase nejlepším filmem, navíc obdržela i cenu za nejlepší adaptovaný scénář. [celá zpráva]

Nyní se pouští do ne úplně vzdáleného tématu. Děj filmu čerpá z autobiografie burzovního makléře Jordana Belforta, který strávil v devadesátých letech dvacet měsíců za mřížemi, protože odmítal promluvit o okolnostech velkého finančního skandálu. Podle FBI se na podvodech podílela mafie.

Režisér od začátku roku 2007 ohlásil už druhý celovečerní film. Další natočí s frontmanem Rolling Stones Mickem Jaggerem. Prý bude "nekompromisním pohledem do zákulisí hudebního průmyslu" a jeho děj se rozpíná od počátků rock´n´rollu až po nástup hip-hopu. Příběh částečně vychází z Jaggerových zážitků, ale nedá se říci, že jde o autobiografii.

Scorsese a Rolling Stones dříve spolupracovali také na koncertním dokumentu. Jagger zatím nepotvrdil, jestli bude v novém filmu sám hrát.   

Reklama

Související témata:

Související články

Oscary pro Scorseseho i Helen Mirrenovou

Při letošním udělování Oscarů v Los Angeles se stala nejlepším filmem Skrytá identita Martina Scorseseho, který dostal také cenu pro nejlepšího režiséra....

Výběr článků

Načítám