Hlavní obsah

Schwarzenegger ani Willis letos nehodlají ubrat na akci

Novinky, Stanislav Dvořák

Hollywoodští akční veteráni jako Arnold Schwarzenegger a Bruce Willis rozhodně s přibývajícím věkem neopouštějí žánr. První chystá na rok 2013 čtyři brutální akce a druhý nezaostává.

Článek

Na příští rok má Arnie v rukávu třeba krimi thriller The Tomb, který natáčel se svým bývalým hlavním konkurentem a dnes už spíše blízkým kolegou Sylvestrem Stallonem. Dále se objeví akční nářezy Unknown Soldier, Ten a The Last Stand.

V posledním jmenovaném se Arnold Schwarzenegger představí jako americký šerif z pohraničí, který pronásleduje prchajícího mexického narkobarona.

Už letos v září se můžou příznivci nadupané nesmyslné akce a hlášek těšit na film Expendables 2, kde se vedle Arnieho objeví takoví střelci jako Dolph Lundgren, Jean Claude van Damme, Jet Li, Chuck Norris, Sylvester Stallone i Bruce Willis.

Pro Willise je ale určitě největším projektem Smrtonosná past 5 (A Good Day to Die Hard), která má premiéru stanovenou na 14. února 2013. Legendární policista McClane se tentokrát zamotal do mezinárodní aféry s ruskou mafií. Jeho syn Jack je spojen s útěkem mocného ruského bosse a otec bude muset přispěchat na pomoc, aby oba přežili. Natáčí se v Rusku a režíruje to John Moore.

K tomu se chystá pokračování akční komedie Red, kde Bruce hraje s Johnem Malkovichem, Helen Mirrenovou nebo Catherine Zeta-Jonesovou a dostatek akce má nabídnout i Kane & Lynch, film inspirovaný stejnojmennou počítačovou hrou. V něm jsou žoldák Kane a psychopat Lynch odsouzeni k trestu smrti a vypraveni na svou poslední cestu, z níž ale sejdou a následuje orgie přestřelek a honiček.

A nakonec je tu G.I. Joe 2: Odveta režiséra Jona Chu, kde si Bruce Willis zařádí s Channingem Tatumem, Dwaynem Johnsonem, D.J. Cotronou nebo Rayem Stevensonem.

Reklama

Výběr článků

Načítám