Hlavní obsah

Scénárista Pulp Fiction zfilmuje hru Wolfenstein

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kultovní počítačová hra Wolfenstein se dostala do spárů Hollywoodu. Příběh odehrávající se v děsivých chodbách nacistického paláce má natočit Roger Avary, který napsal s Tarantinem scénář k Pulp Fiction.

Článek

Dříve narozeným počítačovým hráčům se zaleskne v oku slza nostalgie, když vzpomenou na dlouhé hodiny, které strávili na začátku 90. let u původního Wolfensteina. Téměř všichni tehdejší majitelé PC nadšeně honili Adolfa Hitlera s rotačním kulometem a hra se postupně stala kultem. Následovaly další díly jako Return to Castle Wolfenstein nebo Wolfenstein: Enemy Territory atd.

Hra měla velké problémy kvůli použití nacistických symbolů. Jak uvádí agentura DPA, Wolfenstein vyvolal odpor u části německé veřejnosti a v polovině 90. let kopie hry dokonce zabavovala policie.

Roger Avary si k "wolfovi" napsal scénář a bude film i sám režírovat. Tvrdí, že je velkým fanouškem této nesmrtelné počítačové řežby. Doufejme, že nacisté ve filmu nebudou mluvit americkou angličtinou, jak tomu bývá v některých počítačových hrách.

Reklama

Výběr článků

Načítám