Hlavní obsah

Sacha Baron Cohen jako Diktátor: ubohá BBC mě urazila

Novinky, Stanislav Dvořák

Diktátor, nový snímek britského komika Sachy Barona Cohena, který se proslavil postavami Borata a Bruna, za pár dní zamíří do našich kin. Cohen mezitím stupňuje svou již tradičně šílenou kampaň, obvinil BBC z cenzury a amerického režiséra Martina Scorseseho poslal do vězení.

Upoutávka na film Diktátor (v kinech od 17.05.2012)Video: Bontonfilm

 
Článek

Herec je známý tím, že rád lidi v médiích ztrapňuje a pohybuje se všude oblečený jako postava z aktuálního filmu. BBC ho však při jednání o případných rozhovorech požádala, aby mluvil sám za sebe, což se Cohenovi nelíbí. Jako diktátor generál Aladin se prý cítí uražen.

Ve svém tiskovém prohlášení uvedl: "Ačkoliv jsem velkým obdivovatelem státní cenzury, je urážka, aby mě BBC zakázala na svých ubohých kanálech."

"Není žádný zákaz," bránil se mluvčí BBC, "ale naše pořady využívají spontánního žertování mezi hostem a moderátorem, čehož nedosáhnete, když tam lidi přijdou jako postava... Rádi bychom Sachu uvítali jako jeho samotného."

Scorsese do vězení

Generál Aladin se o víkendu objevil také v americké televizi. V pořadu Saturday Night Live's uvedl, že Diktátor má samé kladné recenze. Jako důkaz přinesl krví potřísněnou recenzi od kritika The New York Times A.O. Scotta a přečetl ji: "Diktátor je nejlepší film, jaký jsem viděl za posledních deset let. Tak, řekl jsem to. Prosím, prosím, ne do obličeje..."

Pak generál ukázal ještě krvavé palce a uvedl, že Roger Ebert z Chicago Sun-Times ukázal tomuto filmu "palce nahoru".

Nakonec předvedl svého vězně pod kapucou, z něhož se vyklubal režisér Martin Scorsese. Když odpověděl, že film je jen "dobrý", diktátor ho udeřil a nakonec ho donutil říct, že je "lepší než Zuřící býk".

"Myslíš, že tohle je mučení? Já musel vydržet celý film Letec," řekl pak generál a odeslal protestujícího Scorseseho zpět do vězení.

Foto: Reuters

Sacha Baron Cohen jako Diktátor

I na letošní udílení Oscarů přišel Cohen jako diktátor. Přinesl si urnu s bílým práškem a tvrdil, že v ní má popel diktátora Kim Čong-ila. V rozhovoru s moderátorem Ryanem Seacrestem sdělil, že Kimovým posledním přáním bylo, aby jeho popel vysypal na červený koberec a na prsa Halle Berryové. Pak ovšem posypal moderátora.

Cohena z červeného koberce odvedla ochranka, s čímž zřejmě počítal. Podobné provokace, které jeho fanoušci milují, provádí skoro na všech společenských událostech, kam je pozván.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám