Hlavní obsah

S Rolling Stones přijede tři sta lidí

Novinky, Barbara Hajná
PRAHA

Přípravy na nedělní koncert Rolling Stones na Letné slibují bombastický zážitek. Ten si v neděli od 21 hodin bude vychutnávat nejméně 58 000 diváků, kteří si již zakoupili lístek. "Celkový počet míst je 65 tisíc, z toho 8 tisíc k sezení," řekl Právu Robert Porkert z pořádající agentury Interkoncerts.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Hlavním tématem jednání byla vzájemná spolupráce vietnamské a české strany v oblasti veřejné dopravy.

Článek

Kameny se budou valit dvě a půl hodiny, a to hned po dvou pódiích, z nichž to hlavní měří na šířku úctyhodných 63 metrů a hluboké je 28 metrů. Do publika pak bude vybíhat menší pódium, na němž kapela plánuje odehrát zhruba čtyřicetiminutový set svých klasických hitů. Po stranách hlavního pódia budou zpěvákovi Micku Jaggerovi k dispozici dvě třicetimetrové rampy. Především na vzdálenějších místech diváci ocení velké mobilní videostěny se záběry dění na pódiu.

Scénu bude osvětlovat 500 statických a 200 pohyblivých světel. Zvukový systém má zcela dinosauřích 252 000 wattů. Během příprav koncertu se na Letné otočí 120 velkých kamionů; přípravný štáb celého turné čítá 300 lidí, z toho jen . řidičů je 90. Tři kamiony vezou vybavení a nábytek pro samotnou kapelu, která využije šatny stadionu Sparty.

Jagger oslaví šedesátiny v restauraci

Sobotní oslava Jaggerových šedesátin se ale odehraje v poněkud vznešenějším prostředí dosud nespecifikované pražské restaurace. "Na večírku budou pouze osobní hosté Rolling Stones. Jinak jen personál," uvedl Porkert. Mezi hosty by měl být bývalý prezident Václav Havel.

Rolling Stones do Prahy dorazí v pátek večer, zůstanou do pondělí. "Kapela bude ubytována v hotelu Four Seasons," řekl Porkert. "S Jaggerem přicestuje i jeho rodina," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám