Hlavní obsah

S Ringo Starrem přijede bubeník Steva Vaie, kytarista Steely Dan i Edgar Winter

Novinky, Stanislav Dvořák

Bývalý člen Beatles Ringo Starr vystoupí v rámci evropského turné 29. června 2011 v Kongresovém centru Praha. A nebude sám, i jeho doprovodná kapela All Starr Band představuje absolutní muzikantskou špičku.

Článek

Zpěvák, skladatel a bubeník Ringo Starr nebyl jen členem slavných "brouků". Kromě toho, že je spoluautorem hitů jako With A Little Help From My Friends, Octopus's Garden, It Don't Come Easy a dalších, hraje už čtyři desítky let sólo a jeho současná kapela All Starr Band patří k exkluzivním sestavám. Každý jednotlivý člen může být sám považován za hvězdu.

Např. Edgar Winter, americký rockový a bluesový multiinstrumentalista hraje s Ringem na saxofon a klávesy. V sedmdesátých letech byl v Americe velmi úspěšný se skupinou The Edgar Winter Group. K nejlepším věcem z té doby patří songy na pomezí jazz-rocku, soulu a funky, jako Give It Everything You Got, Fly Away, Save the Planet, Fire and Ice nebo Entrance.

Klávesák Gary Wright působil mimo jiné ve velmi dobré a u nás nedoceněné rockové skupině Spooky Tooth. Také hrál s Arrival, s Georgem Harrisonem a jako sólo umělec zaznamenal úspěch s hitem Dream Weaver.

Basák Richard Page je znám hlavně z kapel Mr. Mister a Third Matinee. Napsal několik písní pro Madonnu, Celine Dionovou, Donnu Summerovou, The Pointer Sisters, Meat Loafa a další.

Bubeník Gregg Bissonette má za sebou turné se Stevem Vaiem, Maynard Ferguson Big Bandem, Davidem Lee Rothem, Larry Carltonem a Stevem Lukatherem.

Americký kytarista a zpěvák Rick Derringer je spojován s bluesmanem Johnny Winterem, Edgarem Winterem, skupinou Steely Dan a objevil se také na desce Alice Coopera Killer (1971). Kdysi dělával předkapelu Led Zeppelin. Posledním členem All Star Bandu je Wally Palmar z americké skupiny The Romantics, založené v roce 1977.

Vstupenky lze zakoupit v předprodeji sítě Ticketportal.

Reklama

Výběr článků

Načítám