Hlavní obsah

S Milošem Formanem se rozloučili v neděli v rodinném kruhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se zesnulým režisérem Milošem Formanem se konalo poslední rozloučení v neděli v americkém městě Warren, kde umělec žil. Obřad proběhl v úzkém rodinném kruhu, oznámila v pondělí vdova po slavném filmaři Martina Formanová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Miloš Forman na archivní fotografii.

Článek

„Milí přátelé, v neděli 15. 4. proběhlo poslední rozloučení s Milošem, dle jeho přání v úzkém kruhu nejbližších na našem místním hřbitově ve Warrenu,“ napsala Formanová na svém facebookovém účtu.

„Všem moc děkuji za obrovské množství krásných vzkazů s projevenou účastí. Martina s rodinou,“ dodala. Vše podle ní proběhlo „přesně, jak si to Miloš přál“.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Fotografie mladého režiséra Miloše Formana v čáslavském kině, které nese filmařovo jméno.

Šestaosmdesátiletý Forman v pátek zemřel v nemocnici v Danbury nedaleko svého bydliště ve Warrenu ve státě Connecticut náhle a po krátké nemoci. Formanová při oznámení jeho skonu sdělila, že „jeho odchod byl klidný a po celou dobu byl obklopen rodinou a svými nejbližšími“.

Forman, zdaleka nejúspěšnější český filmař, získal za své snímky dva Oscary, na kontě má i tři Zlaté glóby či francouzského Césara. Největší slávy se mu dostalo po jeho odchodu do USA.

Reklama

Související články

Zemřel Miloš Forman

V USA zemřel oscarový režisér Miloš Forman. Jeho manželka v sobotu telefonicky sdělila, že skonal náhle 13. dubna po krátké nemoci. Čáslavskému rodákovi bylo...

Miloši Formanovi vzdávají hold na celém světě

Po zprávě o úmrtí Miloše Formana vzdávají oscarovému filmovému režisérovi českého původu hold média a kolegové nejen v ČR, ale po celém světě. V denících i na...

Výběr článků

Načítám