Hlavní obsah

Ronnie Wood: Rolling Stones budou hrát, dokud nepadnou

Novinky, ČTK, Stanislav Dvořák

Rockoví dinosauři Rolling Stones chtějí zemřít na pódiu, alespoň to tvrdí Ronnie Wood. Podle agentury WENN se kytarista vysmál zvěstem o tom, že letošní turné "stounů" bylo poslední.

Článek

"Potřebujeme odpočinek, to je jasné, ale samozřejmě, že budeme mít další turné. Nikdy se nezastavíme," tvrdí Wood. Rolling Stones v neděli v Londýně zakončili dvouletou koncertní šňůru s názvem A Bigger Bang Tour, jehož součástí byla i zastávka před měsícem v Brně. Spekulovalo se, že turné by mohlo být v jejich kariéře posledním.

Členové Rolling Stones sice patří ke starším muzikantům, ale to, že je jim přes šedesát, rozhodně není důvod k ukončení koncertních turné. Velká část slavných rockerů z generace 60. let už je v důchodovém věku, ale na pódiu se udrželi a udržují i mnohem starší lidé. Legendární James Brown zemřel loni v třiasedmdesáti letech nedlouho poté, co vystupoval v Praze.

Mezi stále vystupující kmety patří Little Richard a B. B. King, který už dokonce překročil osmdesátku. Nejmladší nejsou ani souloví zpěváci Al Green, Gladys Knightová a Solomon Burke. Všichni vydávají nová alba a koncertují.

Občas vyvolává stáří rockerů a jejich fanoušků i bizarní situace jako např. 5. února 2006 v Detroitu. Fanouškům Rolling Stones nad 45 let bylo řečeno, že nesmí tancovat v tzv. kotli, čili přímo před pódiem, protože by to fyzicky nezvládli. Později organizátoři toto opatření zrušili.

Reklama

Související články

Zemřel praotec soulu James Brown

Praotec soulu, americký zpěvák James Brown v pondělí ráno zemřel v nemocnici v Atlantě. Úmrtí třiasedmdesátiletého zpěváka potvrdil jeho agent Frank Copsidas...

Výběr článků

Načítám