Hlavní obsah

Román o fiktivní kapele jako televizní seriál

Právo, Kristýna Čtvrtlíková

VOD platforma Amazon Prime Video připravuje televizní seriál na motivy románu Daisy Jones & The Six z pera americké spisovatelky Taylor Jenkinsové Reidové. Zprávu přinesl magazín The Hollywood Reporter.

Foto: Profimedia.cz

V hlavní roli se představí vnučka Elvise Presleyho Riley Keoughová.

Článek

Seriál Daisy Jones & The Six vychází z eponymní literární předlohy, která dosud nevyšla v českém překladu. Kniha líčí vzestup a pád fiktivní hudební skupiny z Los Angeles v sedmdesátých letech 20. století. V jejím čele stojí dívka z bohaté rodiny, temperamentní zpěvačka a textařka Daisy Jonesová, která trpí nezájmem ze strany svých rodičů.

V ústřední roli dvanáctidílné série se představí nejstarší vnučka krále rock’n’rollu Elvise Presleyho, třicetiletá Riley Keoughová známá z filmů Jack staví dům, Záhada Silver Lake nebo Loganovi parťáci.

Herečka se již podruhé objeví v adaptaci novely z hudebního prostředí. V roce 2010 ztvárnila ve svém debutovém filmu The Runaways, který pojednával o stejnojmenné rockové formaci, skutečnou postavu Marie Currieové, sestru zpěvačky Cherie Currieové.

Několik epizod nového seriálu bude režírovat Niki Caroová (Úkryt v zoo). Mezi výkonnými producenty se kromě režisérky objeví mimo jiné herečka Reese Witherspoonová (Walk the Line, Divočina). Termín premiéry zatím nebyl stanoven.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám