Hlavní obsah

Rolling Stones, Wonder či Franklinová zpívají na fotbale

Novinky, Stanislav Dvořák

Pro české fanoušky je to věc z říše snů, v USA běžná praxe. Ten, kdo zajde v únoru na zápasy XL Superbowl v americkém fotbalu v Detroitu, dostane jako bonus vystoupení špičkových umělců, jako jsou Rolling Stones, Stevie Wonder, Aretha Franklinová či Kanye West.

Článek

Tradiční hot dogy a pivo, ale také skvělou muziku si návštěvníci vychutnají jak na stadiónu, tak při doprovodných akcích. Rolling Stones budou hlavní hvězdou v poločase zápasu. V souvislosti s tím vypukla i poněkud komická aféra kvůli zákazu tancování pro starší lidi [celá zpráva]. Koncerty ale začínají už před fotbalem a jak uvádí časopis RollingStone, bude to jedna legenda za druhou.

Své klasické hity předvede třeba Stevie Wonder, jenž se loni po dlouhé době vrátil s novým albem. Budou ho doprovázet o generaci mladší zpěváci (Joss Stoneová, John Legend).

Nejbombastičtější show asi předvede Aretha Franklinová, která na stadiónech často zpívá rhythmandbluesovou verzi americké hymny. Tentokrát se spojí s muzikanty z New Orleans (Aaron Neville, Dr. John) a k tomu se stopadesátičlenným sborem.  

To ale není zdaleka všechno - v Detroitu, kde se zápasy konají, probíhá paralelně také gospelový festival, kde zazpívají např. Mary Mary a Patti LaBelle. Na dalších akcích se objeví 3 Doors, Nickelback, Four Tops, Jamie Foxx, Obie trice, Snoop Dogg a možná i Eminem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám