Hlavní obsah

Roli Hendrixe v připravovaném filmu získal Andre ze skupiny OutKast

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Andre 3000 z hip-hopové skupiny OutKast si zahraje největší kytarovou legendu 60. let Jimiho Hendrixe. Oznámil to server Entertainment Weekly.

Foto: Profimedia.cz

Jimi Hendrix Experience v roce 1966: zleva Mitch Mitchell, Jimi Hendrix a Noel Redding

Článek

Film o Jimi Hendrixovi už je předmětem různých diskuzí léta. Teď se konečně objevují konkrétní informace signalizující, že se natáčení skutečně blíží. Měl by se jmenovat All Is By My Side a natáčet se začne v Irsku během pár týdnů. Mluvčí projektu však nadále odmítá sdělit podrobnosti.

O raperovi Andre 3000 (vlastním jménem Andre Benjamin) v hlavní roli se spekulovalo už delší dobu. Režírovat ho bude John Ridley, který i sám napsal scénář, a produkce se ujaly společnosti Three Kings and U-Turn.

Foto: otukast.com

Raper Andre 3000

Příběh by se měl zaměřovat na nejdůležitější léta 1966 a 1967, kdy Jimi Hendrix pobýval v Anglii a právě tam prorazil.

Jimi Hendrix je dnes kritikou považován za jednoho z nejlepších kytaristů všech dob. Jeho vystoupení se stalo mimo jiné i vrcholem největšího rockového festivalu na světě, Woodstocku. Ačkoliv žil krátce a natočil toho poměrně málo, jeho desky znamenaly revoluci v hudbě. Ovlivnil tisíce umělců a ovlivňuje je dodnes.

Hendrix se narodil v roce 1942 v Seattlu ve velmi chudé rodině, matka ho navíc opustila už v dětství. Jako teenager neustále cvičil na kytaru, odmítal pracovat a byl na tom tak špatně, že musel číhat u fast foodů, aby mohl sníst to, co vyhazovali.

Na přelomu padesátých a šedesátých let se snažil prorazit s Little Richardem, Solomonem Burkem, Carlou Thomasovou, Ikem a Tinou Turnerovými, Otisem Reddingem a dalšími.

Pak prorazil v Anglii a domů už se vracel jako hvězda. K jeho nejslavnějším hitům patřily skladby Purple Haze, Hey Joe, All Along the Watchtower, Crosstown Traffic, Little Wing,  Foxy Lady či Voodoo Child.

Svou slávu však psychicky nezvládal, začal fetovat a pít a to ho stálo život v pouhých 27 letech. Zemřel 18. září 1970 v Londýně. Zadusil se poté, co zkonzumoval velké množství vína a prášků na spaní.

Reklama

Výběr článků

Načítám