Hlavní obsah

Rodinná pouta: kdo je vůbec kdo a šťastné osvícení

Právo, Jaroslav Špulák
PRAHA

Natočit co nejlaciněji co nejdelší seriál není vůbec špatný nápad. Český národ si zgustne na lecčems a vzhledem k tomu, že se televizním týmům v poslední době seriály všeobecně nevedou, nebude těch pár miliónů zahučelých v jistě vyčerpávající práci tolik mrzet, jako by mrzelo například miliónů sto. Nepředjímejme ale.

Foto: Milan Haluška

První mše po velké rekonstrukci

Článek

TV Prima v úterý odvysílala první ze sto čtyř dílů telenovely Rodinná pouta. Těžko v tento moment říct, zda si vsoukala do úst příliš velké sousto, či nikoli. V každém případě se ale pustila na tenký led a už první díl Důkaz ukázal, že to klouže.

Vzhledem k nulovým uměleckým ambicím seriálu možno přimhouřit oči nad trestuhodně statickou kamerou, která se krčí v rohu místností, jako by byla skrytá, nepříliš vábnými interiéry, a to i v domově milionářské rodinky, či mdlou titulní melodií Karla Svobody, kterou zapomenete, jen co doběhnou závěrečné titulky a nadechne se reklama.

:. ANKETA
Oznámkujte první díl seriálu Rodinná pouta jako ve škole? Hlasujte v anketě na konci článku.

Těžko se ale smířit s tím, že první díl tak docela neodkryl, kdo je kdo. Především u rozvětvené rodiny Rubešových, kde matka se synem řeší otcovu nevěru, se ve velkém domě mačkalo pár postav, které bylo možné identifikovat a zasadit do děje teprve v samotném závěru dílu a méně pozorného diváka to teprve čeká. Scénář také dlouho tajil, v čem to vlastně bohatá rodina tak úspěšně podniká, když vyváží až do Dubaje.

Králík v mudrlantově tašce

Poněkud průhledný je děj. Když se Adam (solidní Tomáš Krejčíř) vrátil z Anglie plný ambicí (aby s nimi narazil na ještě ambicióznější sestru, skvěle v tomto ohledu ztvárněnou Danou Morávkovou) a krásnou Evu (šikovná Klára Jandová) osvítil duch svatý a neodjela do Peru s pošukem Davidem, hádejte, co bude dál?

Za správnou odpověď (která zní: minimálně se do sebe zahleděli) si dosaďte, že jsou před námi ještě 103 díly a je otázka, co se ve vztahu těch dvou bude tak dlouho dít. Přidejte k tomu dlouhatánské, spíš prázdné než plné dialogy, z nichž nejhrůznější byl ten na nádraží mezi Evinou matkou a starým mudrlantem s králíkem v tašce (co na to ochránci zvířat?), a vězte, že bychom se mohli nadít mnoha komických i málo záživných (to spíš) situací. Kdopak ale ví? Ani tvůrci seriálu ne. Vždyť mají nachystaných jen prvních osm dílů.

Anketa

Oznámkujte první díl seriálu Rodinná pouta jako ve škole?
1
6,1 %
2
3,3 %
3
8,4 %
4
14,7 %
5
40,5 %
neviděl/a jsem
27 %
Celkem hlasovalo 4804 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Televize Prima začala točit vlastní seriál

Velké tajemství je odhaleno. Romantický seriál televize Prima s názvem Rodinná pouta se začne vysílat 23. března. Kromě moderátorů této televize Dany Morávkové...

Výběr článků

Načítám