Hlavní obsah

Rock for Church(ill) příští rok nabídne Pražský výběr i „nové Manu Chao"

Novinky, Stanislav Dvořák

Festival Rock for Curch(ill) se bude konat příští rok 30. - 31. srpna a už teď si můžete se slevou objednat vstupenky. Poprvé přijede obnovený Pražský výběr v původním složení a také španělská skupina Che Sudaka, kterou někteří přirovnávají k Manu Chao.

Foto: Rock for Churchill

Che Sudaka

Článek

Che Sudaka hrají chytlavou taneční hudbu vycházející ze ska, reggae, ale také funku a rapu. Živé a bohaté rytmy doplňují dechy, klávesy a kytarové vyhrávky.

Pocházejí z Barcelony a na scéně ještě nepůsobí moc dlouho, přesto produkují nápaditou a vysoce profesionální muziku. V diskografii mají zatím desky Trippie Town (2006), Alerta Bihotza (2006), Mirando el mundo al revés (2007) či Tudo é possible (2009).

Kultovní Pražský výběr jistě není třeba představovat. Zásadní česká rocková skupina letos prožila obrovský comeback a vyprodala arénu v Praze na Výstavišti.

Foto: prazskyvyber.com

Michael Kocáb a Michal Pavlíček se těší na turné.

"Stejně jako dříve si i letos zakládáme na žánrové pestrosti a kvalitě, kterou preferujeme před kvantitou. Zatím jsme jako ochutnávku zveřejnili čtyři kapely – španělské Che Sudaka, které bych nejlépe přirovnal k Manu Chao,“ řekl hlavní produkční festivalu Kamil Šír. „Potvrdili jsme také exkluzivní vystoupení kultovní kapely Pražský výběr, kteří se v létě poprvé ukážou ve Vroutku. Pozvali jsme také naše oblíbené Tata Bojs, kteří patří mezi nejprogresivnější kapely v Čechách a v roce 2013 oslaví čtvrtstoletí existence. A v pilotním kvartetu nemůžou chybět ani Prago Union s kapelou Živě band, které považujeme za jeden z nejzajímavějších hiphopových projektů u nás.“

Celkově má být na festivalu asi 20 kapel. Předprodej vstupenek odstartoval 3. prosince 2012 za cenu 500 Kč + poplatky. Za tuto výhodnou cenu budou lístky k mání až do 28. února, kdy v pražském Lucerna Music Baru proběhne zimní ročník Rock for Church(ill).

Tam vystoupí britská senzace Dub Pistols, která patřila k největším senzacím letního programu, reggae-soulový zpěvák Ucee za doprovodu muzikantů z United Flavour a v neposlední řadě také kapela The Spankers, která se na podzim vrátila z turné po Brazílii. Lístky pořídíte na pokladně Lucerna Music Baru nebo přes festivalové stránky www.rfch.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám