Hlavní obsah

Robert Downey proti Boratovi: kdo bude lepší Sherlock?

Novinky, Stanislav Dvořák

Robert Downey Jr. chce hrát detektiva Sherlocka Holmese v připravovaném snímku režiséra Guye Ritchieho. Nápad natočit film o Holmesovi dostal téměř ve stejné době i Sacha Baron Cohen známý jako Borat. Filmy se však zřejmě nebudou krýt, pokud jde o žánr.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Robert Downey Jr.

Článek

Robertu Downeymu podle informací listu The Hollywood Reporter roli přihrála jeho manželka, která spolupracuje s jedním z producentů. Od Cohenova Sherlocka Holmese se očekává především bláznivý humor, ale ani Downeyho Sherlock se podle všeho nebude moc držet literární předlohy.

Legendární britský detektiv, který nejraději řešil záhady v pohodlném křesle pokuřujíc lulku, se má změnit v méně uzavřeného a poněkud akčnějšího hrdinu. Film má být více dobrodružný, takže ctitele klasiky asi moc nenaláká, zato má větší šanci u teenagerů.

Komiksový hrdina

Jak uvedl server BBC, příběh je inspirován spíše komiksem než knihami Arthura Conana Doyla. Natáčení začne na podzim a kolem října 2009 má být Sherlock Holmes v kinech.

Konkurenční komedie o proslulém detektivovi s Cohenem v hlavní roli má být ještě větším "zneuctěním" klasické detektivky. "Už jen ten nápad, že Sacha a Will (Ferrell) budou hrát Sherlocka Holmese a Watsona, nás rozesmál," řekl pro Variety člen vedení Columbia Pictures Matt Tolmach. "Jsou to ti nejlegračnější a nejtalentovanější chlapíci na téhle planetě, a obsadit je do tak proslulých rolí je fakt skvělý nápad."

Anketa

Kdo bude lepší Sherlock Holmes?
Downey
78,4 %
Cohen
21,6 %
Celkem hlasovalo 134 čtenářů.

Reklama

Související články

Borat ztvární Sherlocka Holmese

Proslulého literárního detektiva Sherlocka Holmese si zahraje v nové hollywoodské komedii britský komik Sacha Baron Cohen, pověstný především filmovým...

Výběr článků

Načítám