Hlavní obsah

Richards napíše knihu o svém rockerském životě

Novinky, BBC, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se podíváte na tvář Keitha Richardse z Rolling Stones, je vám jasné, že toho zažil hodně. Autobiografie, kterou podle BBC začal psát, by mohla být zajímavým čtením.

Článek

Třiašedesátiletý rocker, který spoluzakládal jednu z nejdéle existujících skupin na světě, podle vydavatele vypráví upřímně a otevřeně o hudbě, heroinu i bojích s Mickem Jaggerem.

Michael Pietsch z nakladatelství Little, Brown and Company říká, že první stránky, které četl, byly nádherné. Richards prý za knihu, která má vyjít až v roce 2010, obdrží 7,3 miliónu dolarů.

Mrtvé prý nešňupe

Pietsch dodává, že tam "budou příběhy, které nikdy předtím nezveřejnil." Můžeme se jen dohadovat, jestli se budou týkat věcí jako je šňupání popela mrtvého otce (což ovšem Richards nedávno dementoval).

Své memoáry už sepsali jiní členové skupiny (Ron Wood, Bill Wyman) a pokusil se o to i Mick Jagger. Frontmanovi rockové legendy ale psaní moc nešlo a nakonec to vzdal. Tvrdí, že si nic zajímavého nepamatuje.

Skupina Rolling Stones dodnes jezdí světová turné, ačkoliv její členové překročili šedesátku. Nedávno koncertovali v Brně. Koncert se měl konat o rok dříve, ale Richards se musel podrobit operaci, poté co médiím oznámil, že spadl z palmy na Fidži. Za nějaký čas přiznal, že kokosová palma z které údajně spadl a přivodil si tak zranění hlavy, byla v reálu malý stromeček.

"Kdyby jste ten stromeček viděli, tak byste si mysleli, že je to vtip. Opravdu to nebyla kokosová palma. Fidži má také jiné stromečky než palmy. A tenhle byl opravdu malinký," řekl tehdy deníku The Sun.

Reklama

Související články

Kytarista Rolling Stones nespadl z palmy

Kytarista hudební skupiny Rolling Stones Keith Richards přiznal, že kokosová palma z které údajně spadl a přivodil si tak zranění hlavy, byla v reálu malý...

Výběr článků

Načítám