Hlavní obsah

Richard Müller přiveze na podzim Hlasy 2

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 2013 zaznamenal Richard Müller velký úspěch s a cappella projektem Hlasy, když od základu předělal své hity se skupinou Fragile. Podobný zážitek by měl čekat i návštěvníky nového podzimního turné Hlasy 2.

Foto: Milan Malíček, Právo

Richard Müller připravil se skupinou Fragile další projekt – Hlasy 2.

Článek

Kníže Rohan a další nově přepracované písně zazní bez použití jediného nástroje. Turné Hlasy 2 by mělo obsáhnout čtyři desítky českých a slovenských měst. Startuje 29. září 2014 v Trenčíně a česká část poté 30. října v Brně, dále pokračuje 1. listopadu v pražském Divadle Hybernia a v průběhu listopadu v Plzni, Děčíně, České Lípě, Ústí nad Labem, Kladně, Hradci Králové a dalších městech.

„Mám velkou radost z toho, že mám tak početnou fanouškovskou základnu v Česku i na Slovensku. Koncerty jsou v obou zemích spontánní a ohlasy na ně velmi pozitivní. Přestože jsem Slovák, a tím i zůstanu, těším se na české publikum stejně jako na to slovenské. A protože mi pánové Hapka, Horáček a Tásler napsali pěkné české texty, bude na mých koncertech slyšet i čeština,“ řekl zpěvák.

Radikální obrat

Richard Müller patří k nejlepším slovenským muzikantům. Již od 80. let nahrává inteligentní populární hudbu s velkým důrazem na texty a svérázný rockově-šansonový pěvecký projev. Jeho nahrávky Po schodoch, Štěstí je krásná věc či Baroko už patří do zlatého fondu.

Pracoval jako hudební novinář, byl také členem skupiny Elán a se skupinou Banket vydal album Bioelektrovízia (Po schodoch). Další alba se jmenovala Druhá doba?! a Vpred?. Pak Müller nastartoval velmi úspěšnou sólovou dráhu. Jeho popularita v ČR byla tak velká, že postupně začal zpívat i česky. V devadesátých letech vydal např. desky Neuč vtáka lietať, 33, L.S.D., Nočná optika a Koniec sveta. V roce 2000 vyšlo album s texty Michala Horáčka - Richard Müller a hosté a o rok později 01. S americkými muzikanty natočil neméně úspěšný Monogamný vzťah a poté album 44. Hlasy z roku 2013 znamenaly v jeho kariéře radikální stylový obrat.

„Celé loňské turné provázely nadšené reakce, většina koncertů byla beznadějně vyprodána, a i tak se lístky nedostaly zdaleka na všechny. Hlasy 2 jsou proto další příležitostí vidět nás v tomto jedinečném spojení, které si velmi užíváme. Na nové turné připravujeme nový program, aby se i fanoušci, kteří navštívili naše loňské koncerty a chystají se znovu, měli na co těšit. Už několik měsíců sestavujeme výběr dalších Richardových hitů, aranžujeme je do a cappella verzí a nahráváme nové CD,“ prozradil kapelník Braňo Kostka.

Reklama

Výběr článků

Načítám