Hlavní obsah

Richard Gere bude honit Karadžiče

Novinky, DPA, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hollywood objevil další téma. V dobrodružném filmu z oblasti bývalé Jugoslávie bude Richard Gere lovit předáka bosenských Srbů Radovana Karadžiče obviněného z válečných zločinů.

Článek

Richard Gere má hrát novináře pátrajícího po Karadžičovi na vlastní pěst. V bývalé Jugoslávii ho ale budou považovat za agenta CIA. Film se má točit v reálném prostředí Bosny a Hercegoviny a ponese titul Spring Break in Bosnia.

Točit se začne na podzim, scénář a režii má na starosti Richard Shepard a producentem je Mark Johnson, který má na kontě komerčně velmi úspěšnou fantasy Letopisy Narnie.

Nejen čeští diváci budou určitě zvědaví na to, jak američtí filmaři, kteří jsou proslulí komickými chybami ve filmech o Evropě, znázorní místní detaily, a kdo bude Karadžiče hrát. Karadžič sám se pravděpodoně někde skrývá, mezinárodní síly SFOR po něm v Bosně pátraly, ale nenašly ho.

Reklama

Související témata:

Související články

Karadžič byl v přestrojení na pohřbu

Radovan Karadžič, bývalý nejvyšší představitel bosenských Srbů, obžalovaný haagským tribunálem OSN a hledaný jendotkami NATO, se v sobotu objevil na pohřbu...

Američané zatkli Karadžičova syna

Syn hledaného předáka bosenských Srbů Radovana Karadžiče Aleksandar (32) byl ve čtvrtek dopoledne zadržen americkými vojáky NATO ve svém domě v Pale 15...

Holbrooke: Karadžič uniká i kvůli NATO

Richard Holbrooke, americký diplomat, jenž stál za uzavřením Daytonských mírových dohod, díky nimž v roce 1995 skončila válka v Bosně a Hercegovině, obvinil...

Výběr článků

Načítám