Hlavní obsah

Režisér Strážců galaxie dostal padáka kvůli roky starým pedofilním vtipům

Novinky, Stanislav Dvořák

Studio Disney se rozloučilo s režisérem Jamesem Gunnem. Ten sice nikoho sexuálně neobtěžoval, ale před lety psal na internet vtipy o malých chlapcích.

Foto: Profimedia.cz

James Gunn

Článek

Podle tvrzení studia jsou jeho staré výroky „neobhajitelné“.

„Urážlivé názory a prohlášení objevená na Jamesově Twitteru jsou neobhajitelná a nejsou v souladu s hodnotami našeho studia. Ukončili jsme s ním pracovní vztah,” sdělil CNN šéf The Walt Disney Studios Alan Horn.

„Mnoho lidí, kteří sledovali mou kariéru, vědí, že když jsem začínal, viděl jsem se jako provokatér, dělal jsem filmy a říkal vtipy, které byly urážlivé a tabu. Jak už jsem na veřejnosti mnohokrát říkal, vyvinul jsem se jako člověk a stejně i moje práce a humor,“ vysvětlil James Gunn. „Dny, kdy jsem něco říkal jen proto, že je to šokující, a snažil se vyvolat reakci, jsou pryč.“

Výroky vytahuje pravicový konspirátor 

James Gunn režíroval nezávislé filmy jako Slither nebo Super, k jeho komerčnějším trhákům pak patří především Strážci galaxie a jejich pokračování. Třetí díl se chystal v těchto dnech, kdy se studio Gunna zbavilo.

Psalo se také o tom, že má pro internetový Amazon točit seriál Starsky a Hutch, který vychází z velmi staré americké série o dvou cool poldech rozdílných povah. Na seriál už navázala povedená celovečerní komedie Starsky a Hutch, kde excelovali komici Ben Stiller a Owen Wilson v roce 2004, o novém startu seriálu se ale tenkrát ještě nemluvilo. Zatím není jasné, jestli padne i tento projekt.

Tweety z roku 2009 až 2010 začal podle serveru Polygon vytahovat pravicový aktivista a příznivec konspiračních teorií Mike Cernovich. Ten také v minulosti podporoval teorii, že bývalá kandidátka na prezidentku USA Hillary Clintonová řídila skupinu pedofilů ve washingtonské pizzerii.

Reklama

Výběr článků

Načítám