Hlavní obsah

Respect nabídne Justina Adamse i Františka Skálu

Praha

Podobně jako loni se festival world music koná kvůli pandemii covidu-19 až na konci srpna na Rohanském ostrově v Praze. Koronavirus také ovlivnil program, kde je větší prostor věnován souborům z Evropy. Asi největší hvězdou je kytarista Roberta Planta Justin Adams, který zahraje jak v sobotu 28. 8., tak o den později. Po oba dny také vystoupí se svými projekty výtvarník František Skála.

Foto: Archiv, Právo

Justin Adams

Článek

Kytarista Justin Adams je známý především ze spolupráce se zpěvákem Led Zeppelin Robertem Plantem, hrál s ním ve skupinách Strange Sensation a Sensational Space Shifters. V sobotu zahraje s hvězdným akustickým triem Les Triaboliques. V něm dále hrají na mandolínu Ben Mandelson, který působil v postpunkových Magazine a v 80. letech založil jednu z prvních skupin world music 3 Mustaphas 3, a na saz punkový veterán Lu Edmond z Damned, Mekons a PIL.

Superskupina Les Triaboliques představí v Praze nové písně

Kultura

V neděli se Adams představí s mistrem pizzicat, italským houslistou Maurem Durantem, odchovaným tarantellami. V sobotu vystoupí i mistři okcitánských polyfoniíí Lo Còr de la Plana a zpěvačka Susheela Raman.

Po oba dny se představí výtvarník František Skála, v sobotu v nečekaném spojení s dechovkou Provodovjané, v neděli pak s Petrem Niklem a dalšími ve skupině Třaskavá směs. V neděli festival zakončí populární maďarští Besh-O-Drom, kteří se inspirují balkánským folklorem i židovskou hudbou a přenesli je na taneční parket.

Reklama

Výběr článků

Načítám